Blade Runner 2049: Půjde o nejdelší sci-fi blockbuster od uvedení Interstellaru?

Blade Runner 2049: Půjde o nejdelší sci-fi blockbuster od uvedení Interstellaru?
Blade Runner 2049
V tomto případě totiž platí, že čím delší, tím lepší. Za kamerou Blade Runnera 2049 totiž stál Roger Deakins (Sicario, Zmizení, Tahle země není pro starý), jeden z "nejbáječnějších mužů s klikou", který má minimálně v rámci oscarových ambicí nebývalou smůlu. Nominován byl třináctkrát a zatím pokaždé vyšel naprázdno. Jak dlouho se tedy v kinech na "jeho" Blade Runnera budeme moci dívat?
blade-runner-2049-bude-nejdelsim-sci-fi-blockbusterem-od-uvedeni-interstellaru
Na serveru IndieWire a jinde se objevila zpráva, kterou na twitterovém účtu rozšířil Anton Volkov. Podle informace o filmové DCP verzi pro ruské kinaře zjistil, že výsledný Blade Runner 2049 nejspíš bude jedním z nejdelších blockbusterů posledních let. Odhadovaná délka by mohla být 2 hodiny 43 minut. Jen pro srovnání - původní Blade Runner z roku 1982 měl necelé 2 hodiny.
Ještě dříve, na Comic-Conu, režisér filmu Denis Villeneuve řekl, že je prozatím na 2 hodinách 30 minutách. Jenže to byl stále zabrán do střihu. Pokud bude informace ruských kinařů pravdivá, bude nový Blade Runner jen nepatrně zaostávat za jinou sci-fi kultovního autora, Nolanovým Interstellarem (2014, 2 hodiny 49 minut). O 11 minut delší je naopak Scorseseho Vlk z Wall Street (2013, 3 hodiny).

Slavné propadáky: Blade Runner

Zda se informace potvrdí a Blade Runner 2049 se stane nejdelším letošním blockbusterem, je vedlejší. Minimálně pro diváka, který nedá dopustit na "jedničku" a při sledování trailerů k "dvojce" byl trošku skeptický, může jít o pozitivní zprávu. Tvůrci látku berou velmi vážně a nehodlají dělat žádné kompromisy; viz například nedávno zveřejněný rating R. Pořád se ale bavíme o světě, protože v manuálu tuzemského distributora filmu, společnosti Falcon, se uvádí, že Blade Runner 2049 bude přístupný od 15 let. Hlavně, aby to avizované násilí a délka nebyly prvoplánové.

Trailer:

Děj snímku Blade Runner 2049 se odehrává 30 let po událostech "jedničky". Důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) bude odhalovat tajemství, které má co do činění s posledními zbytky lidské společnosti. Stopy povedou a K se neobejde bez Ricka Deckarda (Harrison Ford), Blade Runnera, který je již 30 let nezvěstný.
Jestli se filmu nemůžete dočkat, pusťte si ochutnávku, kraťas o tom, co předcházelo roku 2049.
Jared Leto