Památný wimbledonský zápas Borg/McEnroe se natáčel v Praze!

Památný wimbledonský zápas Borg/McEnroe se natáčel v Praze!
Jejich duel je považován ze nejlepší tenisový zápas historie. Snímek Borg/McEnroe však nezachycuje jen ikonickou sportovní bitvu, ale i cenu, kterou dva muži, kteří se stali světovými celebritami, museli zaplatit.
Shia LaBeouf, Sverrir Gudnason
McEnroe (Shaia LaBeouf) a Borg (Sverrir Gudnason).
Švédský koprodukční snímek režíroval Janus Metz Pedersen podle scénáře od Ronnieho Sandahla (Temný případ, Armadillo). Kromě zmíněné dvojice herců se ve snímku objeví i Stellan Skarsgård, Tuva Novotny, David Bamber a Robert Emms.
Zajímavostí pro tuzemské (nejen filmové) fanoušky je, že rekonstrukce pověstného wimbledonského finále z roku 1980 - a tedy celé vyvrcholení filmu - se natáčelo v Praze na Štvanici. Centrální dvorec musel být pokryt umělou trávou, na níž se proháněl hvězdný Shia LaBeouf (McEnroe) a jeho chladný severský soupeř Björn Borg v podání Sverrira Gudnasona.

Nejnovější trailer k filmu:

Borg/McEnroe
Borg/McEnroe se stane zahajovacím snímkem letošního 42. Mezinárodního filmového festivalu v Torontu (7. - 17. září). V září se film podívá též do švédských, norských a britských kin. Německo bude následovat o měsíc později. Kdy se snímek podívá do českých kin? Tento týden- více v přehledu prosincových premiér!