Joker a Harley Quinn budou mít vlastní kriminální romanci. To ale není zdaleka vše

Joker a Harley Quinn budou mít vlastní kriminální romanci. To ale není zdaleka vše
Sebevražedný oddíl (2016) | Warner Bros.
Margot Robbie, Jared Leto
Sebevražedný oddíl (2016) | Warner Bros.
Sebevražedný oddíl (2016) utržil při rozpočtu 175 milionů dolarů tři čtvrtě miliardy. Kritiky příliš nenadchl, ale diváci si směsici podvratných antihrdinů zamilovali (hlavně Harley Quinn v podání žádané Margot Robbie). Dvojka Sebevražedného oddílu přijde do kin v roce 2019 a mezitím studio spřádá plány, jak rozšířit řadu filmů s ikonickými komiksovými postavami (a pokusit se alespoň trochu přiblížit nechybujícímu Marvelu). Letos v listopadu dojde na týmovku hrdinů DC universa Liga spravedlnosti (2017) a nově se hovoří o celé řadě filmů v hlavních rolích s obávaným Jokerem a Harley Quinn.
Jakési líbánky a námluvy dvou kriminálníků by nás měli čekat ve filmu Harley Quinn Vs. The Joker s Margot Robbie a Jaredem Letem v hlavních rolích. Snímek by měli režírovat Glenn Ficarra, John Requa (Bláznivá, zatracená láska, I Love You Phillip Morris).
joker-a-harley-quinn-budou-mit-vlastni-kriminalni-romanci-to-ale-neni-zdaleka-vse
Cesar Romero jako Joker ve filmu Batman (1966).
Ještě zajímavější zpráva přistála na server Deadline, který informoval, že režisér a scenárista Todd Phillips (pařanská trilogie, Týpci a zbraně, Starsky & Hutch) chystá ve spolupráci se scenáristou Scottem Silverem (oscarový Fighter) vlastní filmový příběh Jokera. Realisticky vyprávěný snímek by se měl odehrávat v 80. letech minulého století a jako inspirace by mělo posloužit kultovní dílo proklamovaného producenta Martina Scorseseho z přelomu 70./80. let. Jokera nebude hrát Jared Leto, ale někdo mladší.
Heath Ledger
Temný rytíř | Warner Bros.
Kromě atmosféry půjde i o zkoumání důvodů, proč se legendární padouch Joker, který komiksy s Batmanem doprovází již od roku 1940, dostal na temnou stranu. Nejtěžší ovšem bude zvolit dramaturgický přístup a Jokerovo charisma. Několika legendárním hercům (nejen Heathu Ledgerovi) se to již podařilo. Originálních poloh ubývá.