Důchod se odkládá i v 77 letech. Kvůli housence Boro

Důchod se odkládá i v 77 letech. Kvůli housence Boro
Hayao Miyazaki při práci na Housence Boro
Podle všeho se spoluzakladatel studia Hayao Miyazaki rozhodl, že přeruší důchod a natočí ještě jeden snímek a jak jinak než ve studiu Ghibli. Legendární animátor ale nikdy úplně v důchodu nebyl. Pracoval na krátkém snímku Kemushi no Boro pro Ghibli muzeum a práce na něm ho natolik inspirovala, že chce projekt zpracovat do podoby celovečerního snímku.
Jaké jsou zatím jeho nejlepší filmy, které režíroval? Hlasujte na kartách filmů:

    8.  70%  Ponyo od mořského pobřeží (2008)
    9.  67% Laputa: Nebeský zámek  (1986)
   10. 63%  Zvedá se vítr (2013)

V červenci loňského roku Miyazaki svolal několik lidí pracujících na zmíněném krátkém snímku a promluvil si s nimi o svém nápadu s tím, že ještě ten samý měsíc začali v Ghibli nabírat další umělce. Studio si je musí náležitě „vycvičit“ k obrazu svému (samotná pre-produkce odstartovala v říjnu). Pokud vše půjde dobře, mohl by být film hotový někdy v roce 2019.

duchod-se-odklada-i-v-77-letech-kvuli-housence-boro
Housenka Boro
O ději filmu Boro the Caterpillar (přeloženo housenka Boro) se toho příliš neví. Sám Miyazaki ho popisuje jako příběh o malinké chlupaté housence, tak malinké, že ji můžete snadno rozmáčknout mezi prsty a že na příběhu pracoval 20 let. Zatím je k dispozici alespoň krátké video:
Hajao Mijazaki
Na bližší informace si budeme muset ještě počkat. I tak je to pro fanoušky tohoto studia a samotného Miyazakiho bezpochyby skvělá zpráva.