Nejlépe placené herečky současnosti (2017)

Nejlépe placené herečky současnosti (2017)
5. Mila Kunis (34 let, Sovětský svaz)
Mila Kunis
| Universal Pictures
Mila Kunis není v Hollywoodu žádným nováčkem, k nejlépe placeným herečkám to ale vždy měla daleko. Teprve až úspěch Matek na tahu byl oním vysněným zlomem, který Kunis zvedl na ceně. Mezi nejlépe placenými herečkami současnosti skončila s 15.5 miliony dolary pátá a vzhledem k tomu, že matky budou pařit dál, nejspíš se tu s ní nevidíme naposledy.
4. Melissa McCarthy (46 let, USA)
Melissa McCarthy
Komička Melissa McCarthy už je v žebříčku jako doma. Oba předchozí roky se dokázala v hollywoodské elitě prosadit, letos jí na to ale stačilo výrazně skromnější číslo - 18 milionů. Předloni to bylo 23 milionů, loni dokonce 33.
3. Jennifer Lawrence (27 let, USA)
nejlepe-placene-herecky-soucasnosti-1
Jennifer Lawrence si poslední dva roky užívala na vrcholu žebříčku, bylo ale jasné, že letos takové štěstí mít nebude. Skončila jí totiž série Hunger Games, která se do velké míry na jejích ziscích podílela. I přesto se herečka dokázala udržet vysoko a skončila s 24 miliony třetí. Pomohla jí k tomu hororová matka! Darrena Aronofskyho, lákavě vypadající Rudá volavka, v níž hraje sexy ruskou špionku a také dlouhodobá spolupráce s firmou Dior.
2. Jennifer Aniston (48 let, USA)
Jennifer Aniston
Další stálice v žebříčku Forbes - v roce 2016 byla Jennifer Aniston čtvrtá s 21 miliony, v roce 2015 pátá se 16.5 a v roce 2014 třetí s 31 miliony. Tentokrát si sympatická herečka z koláče hollywoodských platů okousla 25.5 milionů, většinu ale (stejně jako loni) vydělala hraním v reklamách. Filmových hitů příliš neměla, což nic nemění na tom, že zná svou cenu a umí se prosadit.
1. Emma Stone (28 let, USA)
nejlepe-placene-herecky-soucasnosti
Oproti roku 2016 je letošní vítěz chudý příbuzný - na první místo stačilo 26 milionů (to je o rovných dvacet méně, než kolem měla loni Lawrence). Pro Emmu Stone jde každopádně o zlomový životní moment. V žebříčku nejlépe placených hereček se totiž objevuje úplně poprvé ve své kariéře a rovnou na vrcholu. Je to ale zásluha hlavně La La Landu, v němž hraje jednu z hlavních rolí a který se stal jedním z nejpřekvapivějších hitů posledních let (o tom, kolik posbíral celosvětově cen, nemluvě). Je nicméně pravděpodobné, že půjde o ojedinělý případ, kdy si Stone přišla na opravdu velké peníze a příští rok už v žebříčku nebude (podobně jako Sandra Bullock, která stejným způsobem vládla v roce 2014 díky Gravitaci a již úspěch nezopakovala).