Osmdesátkové hororové klasiky Critters a Noční můra v Elm Street se možná dočkají nových dílů

Osmdesátkové hororové klasiky Critters a Noční můra v Elm Street se možná dočkají nových dílů
Freddy Krueger
Obě série mají u fanoušků kultovní status. Freddy pro své černohumorné hlášky, s jakými drtil nebohé oběti a Critters pro určitou zvrhlou roztomilost (kdo by zapomněl na jejich smrtící bodliny a fakt, že se ve třetím filmu neúspěšně pokoušeli sežrat tehdy šestnáctiletého Leonarda DiCapria).
Zatímco Freddy se dočkal celkem devíti filmů (7 měla původní série, dále vznikl jeden remake a jeden crossover) a jednoho seriálu, Critters zůstali jen u původní kvadrilogie. Je až s podivem, že v Hollywoodu obě značky tak dlouho nechávají spát. Režisér David F. Sandberg, jehož hororová novinka Annabelle 2: Zrození zla právě úspěšně straší v kinech, by to mohl změnit.
dockaji-se-critters-a-nocni-mura-v-elm-street-novych-dilu
Freddy Krueger
Filmař se pustil do online diskuze s fanoušky a padla otázka, jestli by se rád vstoupil do nějaké klasické série. Sandberg odpověděl, že by si užil natáčení nové Noční můry v Elm Street nebo Critters (přičemž v případě Noční můry by nechtěl remakovat, ale nějakým způsobem navázat na původní sérii).
Normálně bychom podobnému tlachání nevěnovali pozornost (každý režisér má nějaké ten vysněný projekt), vtip je ale v tom, že na obě série vlastní práva společnost New Line. A právě s ní momentálně Sandberg úzce spolupracuje a natočil pro ní hity Zhasni a zemřeš a Annabelle 2. Je tedy dost možné, že se studio jeho myšlenku chytne a některou sérii mu svěří. Určitě by to nebylo ke škodě. Sandberg žánru rozumí a obě témata by měl zvládnout s přehledem. Teď je jen otázkou, o který návrat bychom stáli víc...
A nakonec malé trailerové ohlédnutí za úplně prvními díly obou sérií: