Glass: Kdy odstartuje natáčení pokračování hitů Rozpolcený a Vyvolený?

Glass: Kdy odstartuje natáčení pokračování hitů Rozpolcený a Vyvolený?
Od Rozpolceného nikdo moc nečekal. Shyamalan dávno neměl pověst zázračného filmaře a bylo proto lepší držet zvědavost při zemi. Jenže trailery působily dobře a recenze byly dokonce vynikající! Na tom, že se Shy postavil zpátky na nohy, by ale samo o sobě nebylo nic výjimečného. Šlo o způsob, jakým to udělal. Natočil totiž volné pokračování svého hitu Vyvolený a nikomu o tom neřekl (dokonce i odborní kritici neviděli na americké projekci klíčovou finální scénu). Diváky tak v kinech čekalo hodně překvapivé vyvrcholení.
Finále filmu, v němž napřed Kevin (respektive několik jeho osobností) mluví přes zrcadlo a poté se přesuneme do malého bistra, kde již sedí David Dunn (Bruce Willis) z Vyvoleného, patří k těm, při nichž padne brada na zem.
Ti znalejší Shyovi tvorby začali propojení tušit již na začátku scény, neboť v ní hraje skladba Vision ze soundtracku Vyvoleného. Teprve až přítomnost Willise ale potvrdila, že se filmy skutečně odehrávají ve stejném vesmíru.
Nyní nás čeká třetí díl série jménem Glass. Utkají se v něm Vyvolený Willis s rozpolceným Kevinem a (jak již název naznačuje) vrátí se také pan Skleněný v podání Samuela L. Jacksona z Vyvoleného. Shyamalan má již hotový scénář a bylo otázkou, kdy odstartuje natáčení. Jackson nyní v rozhovoru potvrdil, že první klapka padne již příští měsíc, konkrétně 25. září.
Datum americké premiéry je předběžně stanoveno na 18. ledna 2019.