Nicholas Hoult by se mohl stát filmovým J. R. R. Tolkienem

Nicholas Hoult by se mohl stát filmovým J. R. R. Tolkienem
Nicholas Hoult | The Weinstein Company
Zatím nepojmenovaný snímek bude režírovat Dome Karukoski (Domov šedých motýlů, Mrzout) podle scénáře od Davida Gleesona a Stephena Beresforda. Podle zveřejněných informací by se měl snímek odehrávat před propuknutím I. světové války, ve které Tolkien od roku 1916 bojoval. Autorovy nejznámější knihy Hobit a Pán prstenů vyšly až poté. Hobit v roce 1937 a trilogie Pán prstenů v letech 1954 a 1955. Nový biografický snímek se zaměří na období předtím, než Tolkien začal tvořit své životní mistrovské dílo.
Psaní Pána prstenů trvalo od roku 1937 do 1949 a je knihy očividně ovlivnila nejen První, ale i Druhá světová válka. To se však ve snímku nedozvíme, jeho autoři nám ukáží období před těmito dramatickými událostmi. Seznámí nás s nadaným mladíkem, který v pouhých 16 letech potkal svou životní lásku a v 19 začal studovat na Oxfordu filologii, lingvistiku a anglistiku.
Kdy by se mohl snímek začít natáčet je zatím ve hvězdách, ale životní příběh otce moderní fantasy literatury by mohl oslovit velkou základnu diváků.