Nejdražší český film má stát stamilióny. Jan Žižka má za sebou megacasting

Nejdražší český film má stát stamilióny. Jan Žižka má za sebou megacasting
Z příprav filmu Jan Žižka a Petr Jákl (vpravo) | Crestyl
Casting, mimo jiné, probíhal na akci Oktagon Bratislava 2017. Ten poslední se uskutečnil zatím v září letošního roku v Hradci Králové. Natáčet se má například v Jižních Čechách, na hradě Zvíkov a jeho okolí, či v rodišti Jana Žižky. Trocnově.
Pamatujete Jana Žižku z roku z roku 1955? Zahrál si ho Zdeněk Štěpánek, který ztvárnil v jiném filmu i Jana Husa.
jan-zizka-nejdrazsi-cesky-velkofilm-ma-za-sebou-megacasting
Oktagon Bratislava 2017
Představitele titulní role Jana Žižky hledá režisér v zahraničí, film nicméně bude natáčet v České republice. „Všechny ty hrady a zámky, přírodu, místa, kde Žižka působil, tedy jižní a střední Čechy, Prahu, můžeme točit jenom tady. A pak to samozřejmě ukážeme v zahraničí,“ sdělil Petr Jákl.
jan-zizka-nejdrazsi-cesky-velkofilm-ma-za-sebou-megacasting-2
Casting v Hradci Králové 2017
Na přípravách filmu Jan Žižka se podílí americká agentura William Morris Endeavor, která zastupuje největší hollywoodské blockbustery jako Vlk z Wall Street (2013), Hanebný pancharti (2009) a režiséry Quentina Tarantina, Ridleyho Scotta nebo Stevena Spielberga. „Moji zástupci v USA momentálně komunikují s agenty několika amerických herců, což je dlouhodobý proces. Ale i když zatím nemohu prozradit jména, Jana Žižku bude určitě hrát zahraniční herec,“ dodal Jákl.
petr-jakl-pripravuje-jana-zizku-nejdrazsi-tuzemsky-velkofilm-1
Zároveň má také vytipováno několik českých herců na další role. I u nich však očekává schopnost zahrát akční scény, kterých ve filmu bude hodně. Průběžně také pořádá konkurzy na bojovníky a bojovnice, kteří ovládají různé sporty, šerm, jízdu na koni a podobné dovednosti.
Petr Jákl ml.
Petr Jákl (II) | Crestyl
Proč se Jákl rozhodl svůj další film věnovat právě Žižkovi? „Jan Žižka je jedním ze sedmi nikdy neporažených vojevůdců všech dob, je zajímavý pro celý svět a má tak možnost oslovit masy i propagovat krásy naší země a historie,“ říká režisér.
petr-jakl-pripravuje-jana-zizku-nejdrazsi-tuzemsky-velkofilm
Uvidíme, jak to bude s Janem Žižkou žhavé. Oficiální zpráva slibuje historickou akční podívanou srovnatelnou s Bathory (2008), uveřejněné fotky z náborů ale spíš připomínají zábavné dostaveníčko v tělocvičně a dost dobře slouží jako krmě bulvárních médií. A experti na historii - a zbroj především - se na sociálních sítích děsí, co to zase bude za senzaci. Počkejme si na další informace.
petr-jakl-pripravuje-jana-zizku-nejdrazsi-tuzemsky-velkofilm-2
Petr Jákl nicméně zatím nešlápl vedle, coby režisér i producent si s Kajínkem a Ghoulem vedl dobře. Jak si poradí s náloží (rozpočet se odhaduje na 275 milionů korun), která se v případě Jana Žižky nedá s předchozími projekty srovnávat?
A jak probíhal casting na horor Ghoul? Neuvěřitelné, k čemu vás objektiv vyprovokuje. Jaký byl asi ten na Jana Žižku?
Casting - Ghoul