US tržby: Gru a Mimoni nedali konkurenci žádnou šanci

US tržby: Gru a Mimoni nedali konkurenci žádnou šanci
Baby Driver
Není proto překvapením, že Já, padouch 3 debutuje na prvním místě a to za 75 milionů dolarů. Je to o něco méně, než kolik zvládl předchozí díl, ale pořád dost na to, aby bylo jisté, že půjde o hit a potencionálně další miliardu v sérii. Ostatně prázdniny jsou teprve na začátku a celosvětově si Já, padouch 3 přišel již na 192 milionů. Velkou výhodou pro studio je i to, že si filmaři stále drží víceméně stejný rozpočet (vždy okolo osmdesáti milionů dolarů), takže i kdyby trojka vydělala nejméně, pořád bude hodně v plusu.
Příjemným překvapením je start novinky Edgara Wrighta Baby Driver. Wright možná platí za jednoho z nejoceňovanějších režisérů své generace, jak ale dojde na tržby, diváci talentovanému filmaři příliš nedopřávají. V amerických kinech nejvíce z Wrightových filmů vydělal Scott Pilgrim a pořád to bylo jen 31 milionů (a film i tak propadl). Baby Driver startuje na druhém místě za 21 milionů a protože se hrál od středy, má již na kontě milionů 30. Celkově by se mohl - i díky šeptandě z výborných ohlasů - vyšplhat až na 60.
Lanny Joon, Ansel Elgort, Jamie Foxx
Baby Driver
Již nyní je jisté, že půjde o zatím největší Wrightův hit. Což je jenom dobře. Tvůrce jeho formátu si nějaký ten pořádný úspěch dávno zaslouží.
Jedinou další novinkou v TOP10 je na šestém místě Hráčské doupě s 9 miliony. Will Ferrell obvykle dokáže diváky nalákal, jeho nelegální casino v suterénu rodinného domku ale kritici rozcupovali a diváci do kin nepřišli.
V úvodní desítce jsou ještě tři kousky, které je třeba zmínit. Napřed začneme úspěchem. Wonder Woman stále nedochází dech a v rámci US tržeb jde o nejúspěšnější film DCEU vůbec. Transformers na domácí půdě naopak hodně ztrácí, celosvětově se ale blíží půl miliardě. A Piráti, kterým také americké tržby nepřejí, mají z celého světa 708 milionů dolarů. Takže i když to dlouho nevypadalo, na další díl přeci jen nakonec možná i dojde.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.