26. týden-kinopremiéry: Vrací se napravený padouch a Mimoni

26. týden-kinopremiéry: Vrací se napravený padouch a Mimoni
Já, padouch 3 | CinemArt
Já, padouch 3
Mimoni se dostanou do vězení.
Bude to skoro sedm let, kdy do kin vtrhl animák Já, padouch (2010), který nevědomky přivedl na svět nový fenomén - žluté hihňající se Mimoně. Spolu s napraveným zloduchem Gruem a žluťásky stojí za vznikem fenoménu režisér Pierre Coffin, kterému patří spoluautorství i na aktuálně uváděné trojce.
O čem Já, padouch 3 pojednává? Napravený padouch Gru dostal vyhazov z Antipadoušské ligy, protože si neporadil s Balthazarem Brattem, mezi jehož poznávací znamení patří růžový kostým, retro účes a žvýkačky. Kromět oho má Gru starosti s dcerou, Mimoni a navíc zjistí, že po světě chodí jeho dvojče - Dru. Chlápek se svéráznou kšticí chce po svém dvojčeti, aby ho zasvětilo do světa zločinu.

Upoutávka:

Kyle Balda, Pierre Coffin
Nevyčerpala se "padouší" série a užije si film vedle dětí i jejich dospělý doprovod?
Já, padouch 3
Já, padouch 3 | CinemArt
František Fuka ve své recenzipíše,že rozhodně ano: "Film vypadá lépe než oba předchozí díly a některé vizuální nápady jsou opravdu docela sofistikované, jako například starý televizní seriál, který nejenže vypadá přesně jako hodně jetá VHS kazeta, ale současně je jasně vidět, že obrovský robot, který v něm vystupuje, je ve skutečnosti živý herec v kostýmu. Nebo skluzavka na sýrovém festivalu. Nebo animovaný Gérard Depardieu v Louvru. Nebo bar "U ožralého jednorožce"... Pořád ale platí, že scénář je víceméně zbytečný, na jeho vývoji nezáleží a pokud film doporučuji, tak především kvůli jeho absurdním, vizuálně roztomilým a především kulometným vtípkům. Není to moc, ale rozhodně to není málo."
Všechny recenze filmu Já, padouch 3 najdete zde. Prozatím se hodnocení zastavilo na 61 procentech.
Všechno, úplně všechno
Kromě padoucha a Mimoňů do kin míří romantické drama inspirované knihou Nicoly Yoon Všechno, úplně všechno.
Filmová adaptace pojednává o dívce Madeline (Amandla Stenberg) s poruchou imunitního systému, která kvůli potenciální hrozbě nevychází z domu. Vše se změní, když se do vedlejšího bytu nastěhuje chlapec Olly (Nick Robinson). Zprvu si píší e-maily, ale Madeline poruší veškerá rodinná pravidla a rozhodne se s ním skutečně setkat.
Recenze snímku Všechno, úplně všechno najdete zde.

Upoutávka:

Všechno, úplně všechno
Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.