Minecraft by měl do kin zamířit již za dva roky

Minecraft by měl do kin zamířit již za dva roky
Minecraft vznikl v hlavně švédského herního designéra Markuse "Notche" Perssona. Ten spolu s Minecraftem založil i vlastní společnost Mojang, která hru vytvořila a nadále ji rozvíjí.
minecraft-by-mel-do-kin-zamirit-jiz-za-dva-roky
A pokud nevíte, co Minecraft vlastně je, vypůjčila jsem si pro vás její popis z Wikipedie:
Minecraft je počítačová hra, odehrávající se v otevřeném světě, kde má hráč neomezenou svobodu pohybu a činnosti. Celý herní svět se skládá z kostek, které představují nejrůznější materiály s různorodými vlastnostmi. Ve hře je několik herních módů, kterými lze ovlivnit, zda bude hráč nesmrtelný, nebo zda se má po jeho smrti smazat aktuální svět. Kromě základních herních módů jsou tu také 4 stupně obtížnosti (peaceful, easy, normal a hard), které mají vliv na náročnost hraní v podobě výskytu příšer a doplňování životů. Dále ve hře probíhá střídání dne a noci, kdy se během noci objevují různé příšery, které lační po krvi a naopak přes den jsou tu zvířata, o která se lze starat, získat z nich jídlo atd. Nakonec jsou tu vesničané, se kterými lze obchodovat.
Režírovat bude Rob McElhenney, který nahradil Shawna Levyho poté, co se nepohodl se studiem. Scénář píše Jason Fuchs a jeho úkolem bude převést hru plnou kostiček do smysluplného příběhu. Až čas ukáže, zda se mu to povede. Úkol to nebude snadný, ale jak jsme se již přesvědčili u Lega nebo Angry Birds, jde to... Už jen doplním, že snímek se dočká i 3D zpracování.
A co vy? Už se těšíte na filmový Minecraft nebo ne?