Brno městem seriálů. Zahájit chce s neumlčitelným Larsem von Trierem!

Brno městem seriálů. Zahájit chce s neumlčitelným Larsem von Trierem!
Kamila Zlatušková
První ročník akce s názvem "Serial Killer: Best TV Fest Brno" bude mít rozpočet 12 milionů korun a moravská metropole na ní přispěje 3 miliony. Včera o tom informovala ČTK.
brno-mestem-serialu-zahajit-chce-s-neumlcitelnym-larsem-von-trierem
Lars von Trier by měl být tahákem květnové přehlídky. Dokáží ho organizátoři přivézt?
Producentka a filmová pedagožka Kamila Zlatušková by ráda zahájila příští rok v květnu spolu s hvězdným a kontroverzním hostem Larsem von Trierem (dvoudílná Nymfomanka, Melancholia, Antikrist). V roce 1994 to byl právě Trier, jehož kultovní seriál Království předznamenal vznik takzvané quality TV.

Intro ke Království:

Království
"Ve středoevropském prostoru chybí místo, kde by mezi sebou soutěžily seriály a minisérie a kde by se potkávali tvůrci,“ zdůvodnil náměstek primátora Brna Matěj Hollan finanční podporu připravované akci.
Kamila Zlatušková
Kamila Zlatušková
"Serial Killer" uspořádá soutěž, představí seriálovou tvorbu, přitáhne k sobě autory, studenty a celý seriálový průmysl v rámci "industry days". Velikostí se akce bude rovnat zaběhnutým a populárním přehlídkám Finále Plzeň nebo festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě.
Na financování se kromě města budou podílet evropské fondy, Fond kinematografie, Asociace producentů v audiovizi, Česká televize, HBO, pražská FAMU, brněnská JAMU, organizátoři jihlavského festivalu, Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a soukromí investoři. Jedná se též s televizemi Amazon a Netflix, se zástupci evropských vysílatelů, internetových televizí a s filmovými školami.
Obrázek článku