Daniel Day-Lewis oficiálně končí s herectvím

Daniel Day-Lewis oficiálně končí s herectvím
Daniela Day-Lewise neuvedl žádný konkrétní důvod, proč s herectvím končí. V oficiálním prohlášení jeho mluvčí Leslee Dart stálo pouze to, že se Day-Lewis již nebude věnovat herectví, je nesmírně vděčný fanouškům i spolupracovníkům a ke svému rozhodnutí se dále nebude vyjadřovat.
Důvodem k odchodu do předčasného důchodu (Day-Lewisovi je 60 let) může být extrémní příprava na role, jakou je herec proslulý. Při přípravě na Gangy New Yorku celé dny porcoval maso, z role Lincolna nevystupoval ani během natáčecích pauz, stejně tak nevstal z kolečkového křesla po celou dobu natáčení Mojí levé nohy atd.. A to je pouhý zlomek toho, co Day-Lewis svým rolím obětoval. Není se proto čemu divit, pokud si chce od hraní oddechnout.

Day-Lewis je jediným hercem v historii, který získal tři hlavní herecké Oscary. Bylo to za filmy Moje levá noha, Až na krev a Lincoln. Jeho posledním filmem bude drama Phantom Thread, které natočil režisér filmu Až na krev Paul Thomas Anderson. Drama ze světa módy zasazené do Londýna 50. let minulého století bude mít v českých kinech premiéru 1. února 2018.