US tržby: Auta 3 neoslnila, naděje na Dark Universe přežívá díky světovým tržbám

US tržby: Auta 3 neoslnila, naděje na Dark Universe přežívá díky světovým tržbám
Bylo proto otázkou, zda si trojka ve známkách povede lépe. Studio se chytře vykašlalo na blbnutí se špionážní zápletkou, vrátilo se k jádru věci (tedy závodění) a hned jsou z toho výrazně lepší ohlasy. I přesto Auta 3 otevřela jen za 53 milionů dolarů. Ano, na animák to není málo a stačilo to na první místo. V rámci série jde ale o nejslabší start a ani mezi pixarovkami třetí Auta nezáří (hůře si první víkend vedl jen zmíněný Hodný dinosaurRatatouille a první Toy Story). Druhá skončila Wonder Woman, která si stále drží malé propady (tentokrát o 30%) a celosvětově má vyděláno 571 milionů dolarů.
Na třetím místě další nováček, drama All Eyez on Me vyprávějící o životě Tupaca Shakura. Snímek má mizerné recenze, aura nejúspěšnějšího rapera historie ale dostala z diváků solidních 27 milionů. I páté místo patří novince. Ve filmu 47 Meters Down dvě dívky uvíznou v podvodní kleci, kolem jsou žraloci a zásoby vzduchu se tenčí. Zbytek si asi domyslíte. Film získal průměrné známky, takže lze debutových 11 milionů označit za slušné číslo.
Zoë Kravitz, Ilana Glazer, Scarlett Johansson, Jillian Bell, Kate McKinnon
Posledním nováčkem v žebříčku jsou Holky na tahu, které sice mají hvězdné obsazení a pro diváky atraktivní pařební téma (navíc okořeněné o mrtvolu striptéra), ale film i přesto odstartoval až na sedmém místě za 8 milionů. Studio přesto nejspíš tratit nebude - rozpočet byl pouhých 20 milionů.
Problémová Mumie zažila strmý sešup o 56%, což studiu Universal nepochybně radost nedělá. Už první víkend nebyl žádný zázrak a tentokrát to bylo "jen" za necelých 14 milionů na čtvrtém místě. Dosavadních 56 milionů z amerických kin působí jako velký průšvih pro začátek Dark Universe. Ale tak horké to nakonec nebude. Filmu se totiž výborně daří ve světě a celkově už má na kontě 295 milionů. Mnohem hůře jsou na tom Piráti z Karibiku. Celosvětově mají sice už 650 milionů, ale jde tu o sérii. A předchozí tři díly vždy měly okolo miliardy. Do dalšího dílu se u Disneyho nejspíš nepoženou.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.