24. týden-kinopremiéry: Rudé plavky na pláži, Bleskův návrat a pokus o francouzské Rychle a zběsile

24. týden-kinopremiéry: Rudé plavky na pláži, Bleskův návrat a pokus o francouzské Rychle a zběsile
Pobřežní hlídka
Tak (nám?) resuscitovali Pobřežní hlídku (1989). Seriál s opáleným, zarostlým a vždycky férovým Mitchem (David Hasselhoff) a nadmíru obdařenou C.J. (Pamela Anderson) míří v celovečerní verzi na plátna kin. Pobřežní hlídka, kterou režíroval Seth Gordon (Šéfové na zabití, americká verze Kanclu) a na jejímž vzniku pracoval neskutečný zástup scenáristů, obsadila do role Mitche Dwaynea Johnsona. Drzého plavčíka bez morálky ztvárnil Zac Efron.
Nechybí samozřejmě zástup "super koček" a historka o drogovém gangu, který musí Mitch a spol. zajistit. Největší problém filmu? Bere se smrtelně vážně, přestože původní veleúspěšný seriál je dneska k smíchu. Před lety se autoři resuscitovaného seriálu Jump Street s odkazem popasovali o poznání lépe, humor odsýpal, postavy působili záměrně trapně a dokázaly se shodit.

Trailer:

Pobřežní hlídka
Z recenze Tomáše Chvály: "Pokud je série Jump Street áčková zábava, Pobřežní hlídka je dílem B týmu. Nic podstatného papírově nechybí, vtipy jsou ale nucené, tempo pomalé, akce je málo, zápletka i na poměry žánru přehnaně zjednodušená a opravdu zábavných situací minimum. Nejvýraznější komediální scény (z toho 2x s penisem) se plácají v neschopnosti pointy dotáhnout. Málokdy na něco tak dokonale sedí rčení "dojení mrtvé krávy". Ten film, bez zbytečného okecávání, zkrátka není vtipný. A to je u komedie dost zásadní problém."
Všechny recenze nové Pobřežní hlídky najdete zde. Prozatím 35 procent.
Auta 3
Po šesti letech se do kin vrací závadní bourák Blesk ve třetích Autech. Dvojka byla hodnocena jako nejslabší pixaří snímek vůbec, takže měli tvůrci co napravovat. A vypadá to, že se zadařilo. Animace je prvotřídní, příběh pojednává o poslední velké výzvě McQueena, který se postaví o generaci mladším bourákům.
Auta 3
Auta 3
Z recenze Františka Fuky: "Jsem rád, že se po groteskových Autech 2 Pixar vrátil k tomu, o čem byla první Auta, a zběsilé špionážní události druhého filmu zcela ignoruje, jako kdyby tento nikdy neexistoval. Auta 3 jsou objektivně o něco lepší než první Auta, přinejmenším kvůli úžasné vizuální stránce, na které je vidět, že všechny ty shadingy a renderingy jsou zase o kousek dál." Všechny recenze si přečtete zde.
Scott Eastwood
Po Autech 3 je na programu Extrémní rychlost. Novinka francouzského režiséra Antonia Negreta (seriál Arrow) se inspirovala rychlou a zběsilou sérií spolu se "zlodějským" filmem 60 sekund (2000). Příběh vypráví o dvou týpcích, kteří mají políčeno na nejdražší vintage káry. Jenže ejhle, majitelem jsou nachytáni a tak musí nabídnout adekvátní protislužbu - ukrást ještě výstavnější kousek.
V hlavní roli syn režiséra Clinta Eastwooda Scott, který si zahrál v Rychle a zběsile 8 (2017). Pohled na luxusní veterány je skvostný, jinak ale tento snímek výrazně nezaujme.
Trpká úroda
Trpká úroda
Trocha válečné historie na závěr. Trpká úroda (2017) se věnuje ukrajinské tragédii 30. let minulého století, kdy se Stalin rozhodl obsadit tamní úrodnou půdu, "sýpka Evropy" putovala na východ a původní obyvatelstvo nechal vyhladovět. Ve filmu sledujeme osudy umělce Jurije, který musí přežívat hladovění, věznění a mučení. Na konci neutuchajícího temného tunelu vidí svou lásku Natálku, ta ho spolu s protibolševickým hnutím odporu udržuje při životě.

Trailer:

Trpká úroda
Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.