Recenze: Auta 3 jsou ideální rodinný film

Recenze: Auta 3 jsou ideální rodinný film
Jsem rád, že se po groteskových Autech 2 Pixar vrátil k tomu, o čem byla první Auta, a zběsilé špionážní události druhého filmu zcela ignoruje, jako kdyby tento nikdy neexistoval.
Auta 3 jsou objektivně o něco lepší než první Auta, přinejmenším kvůli úžasné vizuální stránce, na které je vidět, že všechny ty shadingy a renderingy jsou zase o kousek dál.

Trailer:

Auta 3
Celovečerně debutující režisér Brian Fee zvládá všechny dramatické i srandovní nuance příběhu velmi dobře, ale co je to naplat, když je celá zápletka tak hrozně podobná prvnímu dílu: Blesk je frajer, Bleskovi přistřihnou hřebínek, Blesk se ocitne v neznámém novém prostředí mimo svůj rybník (svou garáž), Blesk je poučován, ale přitom sám poučuje ostatní, a nakonec všem dojde, co je smyslem automobilového života, samozřejmě na velkých závodech. A mezi tím spousta roztomilých vtipů, narážek na auta a motorismus, a tak dále, a tak dále... Bylo mi trochu líto, že přibylo několik nových postav, takže některé původní, i když ve filmu jsou, nemají skoro žádný prostor.
Nechápejte mě špatně, Auta 3 jsou ideální rodinný film, dobře jsem se při něm bavil (i díky kvalitnímu dabingu, který většinu vtipů správně adaptuje), ale jsou to ve skutečnosti vlastně "jenom" "Auta verze 1.5" (s trochu vyšším objemem motoru a lesklejší karoserií).
Hodnocení: 80%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE