US tržby: Ze série Rychle a zběsile jsou oficiálně Avengers na kolech

US tržby: Ze série Rychle a zběsile jsou oficiálně Avengers na kolech
Bylo proto otázkou, jak vysoko odstartuje osmička. Na předchozí díl to v Americe nestačilo. Minule oblíbená partička debutovala za 147 milionů, tentokrát "jen" za 100 mega. Pořád jde ale o druhý nejlepší start série.
To hlavní se ale povedlo ve zbytku světa. Film otevřel prakticky všude a odnesl si z kin ohromných 432 milionů. Za pouhé tři dny tak Rychle a zběsile 8 pokořilo hranici půl miliardy. Nyní již není pochyb. Tahle série opravdu je jednou z nejúspěšnějších vůbec a společně s marvelovkami a Star Wars patří k tomu úplně nejžhavějšímu hollywoodskému zboží.
Když už jsme u Star Wars, sedmá epizoda do tohohle víkendu držela rekord v nejlepším celosvětovém otvíráků za tři dny. Její číslo bylo 529 milionů, což znamená, že Rychle a zběsile 8 rekord zlomilo o 3 miliony dolarů.
K obřím tržbám se nicméně sluší dodat, že hned 190 milionů přiteklo z Číny. V tamních končinách je série velmi populární. Předchozí díl vydělal 390 milionů, takže bylo jasné, že i tentokrát Čína do celkových tržeb výrazně promluví. Podobně razantní nástup přesto čekal málokdo. Není upřímně nezasloužený. Osmý díl se povedl a pokud mluvíme o faktoru zábavy, těžko najdeme v současné filmové nabídce lepší příklad "hollywoodské atrakce".
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.