Plán útěku 3: Sylvester Stallone bude utíkat z věznice Shawshank

Plán útěku 3: Sylvester Stallone bude utíkat z věznice Shawshank
Kriminál (1989)
Sylvester Stallone měl mít kalendář v následujících letech plný, ale napřed zařízl pátého Ramba s tím, že už se na roli cítí starý a když vycouval z Expendables: Postradatelní 4 pro kreativní neshody s producentem filmu, udělalo se mu velké okno v kalendáři. A tak se zaměřil na další Plán útěku.
Jednička sice v Americe moc nevydělala, celosvětově si ale nevedla vůbec zle. Dvojka proto dostala zelenou a díky sníženému rozpočtu nebude mít problém vydělat - filmaře přišla na pouhých 20 milionů (to je téměř 3x méně, než kolik měl k dispozici první díl). To se přirozeně odrazilo i na tvůrčím týmu. Plán útěku 2 dostal na starost Steven C. Miller (režisér všech těch béček, v nichž se v posledních letech Bruce Willis pronudí jako záporák) a hvězdného parťáka Arnold Schwarzenegger vystřídal v pokračování výrazně levnější Dave Bautista (Drax ze Strážců Galaxie). To přirozeně ještě neznamená, že nás čeká vyloženě příšerné pokračování. Jisté obavy ale vzbuzuje to, že má film vyjít již za tři měsíce a zatím není venku jediný trailer.
Návratnost dvojky je nicméně jistá, takže dalo studio dávno před premiérou zelenou třetímu dílu. V něm bude Breslin společně se svým týmem hledat ztracenou dceru zámožného klienta. Případ se zkomplikuje ve chvíli, kdy někdo unese Breslinovu milou a uvrhne do vězení jménem Ďáblova stanice.
Filmaři již mají Plán útěku 3 natočený a Stallone během produkce sdílel na svém Instagramu několik krátkých videí. Natáčení probíhalo ve věznici Mansfield, která je zajímavá tím, že v ní vznikalo legendární vězeňské drama Vykoupení z věznice Shawshank. Filmaři tehdy ale využili jen exteriéry, v Plánu útěku 3 se podíváme i do vnitřních prostor. Stallone ve videích ukázal drsnou realitu podobného zařízení a potvrdil, že i ve trojce hraje Bautista.
Plán útěku 3 by měl dorazit do kin někdy v roce 2019. Režíruje John Herzfeld, autor solidních 15 minut s Karlem Rodenem. Pokud se vám tedy první díl líbil, máte se na co těšit. A můžete za to vlastně děkovat hádce okolo Expendables 4. Kdyby Sly na nějakou dobu od projektu neodstoupil (nyní je již naštěstí zase na palubě a může napravit dojem z teenagerovské trojky), velmi pravděpodobně by neměl na pokračování Plánu útěku čas.
Plán útěku
Dave Bautista, Sylvester Stallone