Uzavírá se 24. ročník Febiofestu. Kdo si odnáší velkou cenu poroty?

Uzavírá se 24. ročník Febiofestu. Kdo si odnáší velkou cenu poroty?
Film Kamenné srdce již získal v loňském roce ocenění na festivalech v Chicagu, Soluni a ve Varšavě. Grand Prix Febiofestu je spojena s částkou 5 000 eur pro režiséra a 5 000 eur pro potenciálního českého distributora.

Trailer:

Kamenné srdce
Kamenné srdce se odehrává v odříznuté rybářské vesnici, kde začíná léto, které změní životy zdejších unuděných teenagerů. Thor a Christian jsou nejlepší kamarádi. Jednoho ničí starší sestry a fakt, že holkám připadá jako malý kluk, druhého trápí věčně opilý otec a pocity, o kterých netuší, zda mohou být opětované.
Třiatřicetičlenná porota v čele s režisérem Jurajem Herzemse shodla, že snímek byl určitým způsobem citlivější než ostatní filmy v soutěži. "Kamenné srdce má děj, se kterým se člověk může ztotožnit, jít s ním a souhlasit s ním," dodal Herz.
uzavira-se-24-rocnik-febiofestu-kdo-si-odnasi-velkou-cenu-poroty-1
Emir Kusturica (foto: Febiofest 2017)
Letošního ročníku Febiofestu se zúčastnilo téměř 50 zahraničních hostů. Na slavnostním ceremoniálu při zakončení festivalu Kristiána převezme režisér Emir Kusturica.
Pražské části Febiofestu se prozatím zúčastnilo více než 60 tisíc diváků,projekce běží až do pátečního večera. Vybrané filmy budou moci filmoví fanoušci zhlédnout též v rámci Regionálních ozvěn Febiofestu od 3. do 28. dubna ve 13 českých městech.
uzavira-se-24-rocnik-febiofestu-kdo-si-odnasi-velkou-cenu-poroty-2