Jak dlouho bude Spider-Man součástí marvelovek?

Jak dlouho bude Spider-Man součástí marvelovek?
Spider-Mana zatím hráli tři herci: Tobey Maguire (vlevo), Andrew Garfield (urpostřed) a nyní Tom Holland (vpravo)
V Sony zpočátku opravdu mysleli ve velkém a v podstatě budovali vlastní marvelovský vesmír (ale postavený čistě na Spider-Manovi). Série Amazing Spider-Man měla mít podle původních plánů minimálně čtyři díly, dále jsme se měli dočkat sólovky Venoma a týmovky záporáků Sinister Six.
Poté, co Amazing Spider-Man 2 neměl takové ohlasy, v jaké studio doufalo, došlo k razantní změně. V Sony se dohodli s Marvelem, aby se mohl Spider-Man zapojit mezi Avengers. Dohoda byla taková, že filmová práva nadále bude držet společnost Sony, která se bude na filmech se Spider-Manem podílet finančně, bude je distribuovat a mít i určitou kreativní kontrolu. Marvel ale konečně mohl se Spider-Manem pracovat. Tím, že v Sony Spider-Mana uvolnili Marvelu, přirozeně ukončili svou sérii Amazing Spider-Man. A také škrtli plánované spin-offy. To už ale paradoxně v tuhle chvíli zase neplatí.
jak-dlouho-bude-spider-man-soucasti-marvelovek
Spider-Mana zatím hráli tři herci: Tobey Maguire (vlevo), Andrew Garfield (urpostřed) a nyní Tom Holland (vpravo)
V březnu studio překvapivě znovu oznámilo Venoma, který by navíc měl disponovat ratingem R, což je rozhodně zajímavý vývoj (Díky Deadpoole!). Fanoušci začali být zvědaví, co oživení filmového Venoma přesně znamená a jak to bude s případnou účastí Spider-Mana. A tady to začíná být zajímavé. Marvel si podle všeho pavoučka zamluvil na pouhé tři filmy (Občanskou válku a dvě sólovky) a pak si s ním zase budou v Sony moci dělat, co budou chtít.
Je proto slušná šance, že v Sony opravdu nakonec vybudují vlastní sérii různých propojených filmů ze Spider-Manova universa (a i se samotným pavoučkem). Otázkou je, jestli se bude navazovat na Amazing Spider-Man a zda u toho bude Andrew Garfield, který si hrdinu ve filmech zahrál. Nebo že by v roli pod hlavičkou Sony pokračoval nový Spider-Man Tom Holland?
Inu, v Sony před sebou mají velké rozhodování a zřejmě i velké plány. Uvidíme, zda tentokrát nezůstane jen u nich. Minule to moc nevyšlo.