Oscar 2017: Co přesně se stalo, že byl omylem vyhlášen vítězem špatný film a kdo za to může?

Oscar 2017: Co přesně se stalo, že byl omylem vyhlášen vítězem špatný film a kdo za to může?
Pokud jste náhodou letošní Oscary nesledovali a ještě o nich ani nic nečetli, povedlo se následující - Warren BeattyFay Dunaway šli na konci přenosu předat sošku pro nejlepší film, vyhlásili La La Land a po nějaké chvíli se ukázalo, že je vítězem ve skutečnosti Moonlight. Vypadalo to na nepochopitelnou chybu předávajících, chyba ale nastala u pořadatelů.
Ti totiž omylem dali herci do ruky obálku již vyhlášené kategorie. Šlo o nejlepší herečku a cenu za ni vyhrála Emma Stone za La La Land. Beatty byl při otevření obálky zaskočený, protože nechápal, co tam jméno herečky dělá, Dunaway poté přečetla jméno filmu a bylo na průšvih zaděláno.
Jak se stane, že herci dostali od pořadatelů obálku s již vyhlášenou kategorií? Společnost Price Waterhouse Coopers každoročně tiskne obálky po dvou kusech pro případ, kdyby se jedna ztratila. Druhá by samozřejmě nikdy neměla skončit na pódiu. Nějakým zázrakem se ale tak stalo.
Pořadatelé momentálně celou situaci vyšetřují, což už ale ničemu moc nepomůže. Je nepochopitelné, že nechali nastoupit na pódium celý tým La La Landu a na vše se přišlo až cca po minutě. Tvůrcům La La Landu tuhle chvilku vážně nezávidím. Horší než prohrát je na chvíli vyhrát omylem.

Reakce lidí v sále vydá za tisíc slov:

oscar-2017-co-presne-se-stalo-ze-byl-omylem-vyhlasen-vitezem-spatny-film-a-kdo-za-to-muze
P.S. A ještě se v "In Memoriam" sekci povedlo pohřbít producentku Jan Chapman, když pořadatelé omylem její fotku použili u jiné zemřelé. Ale to je v porovnání se zpackaným předáváním nejlepšího filmu vyložená drobnost.