Popkulturní fenomén Star Wars bude zničen. Možná...

Popkulturní fenomén Star Wars bude zničen. Možná...
První díl z parodické série Scary Movie.
Seltzer a Friedberg k filmu napsali scénář a ujmou se též režie. Producenty chystaného snímku jsou Paul Hanson (District 9) a Todd Garner (Čarodějův učeň).
popkulturni-fenomen-hvezdne-valky-bude-znicen-mozna
Proč se do financování parodie Hanson pustil? Zaujali ho Seltzer a Friedberg. "Tvoří našláplý tandem, který opakovaně prokazuje, že obecenstvu dodá přesně to, co chce," sdělil Hanson webu The Hollywood Reporter. "Jejich odvaha pustit se do popkulturního fenoménu nás vzrušuje. Ti dva nás vážně přenesou do předaleké galaxie." Doufám, že angažmá producenta Hansona zajistí chystané novince potřebný rozpočet a kvalitní přípravu.
District 9
District 9 | Palace Pictures
A teď k tomu, co je na prozatím zveřejněných informacích nejzajímavější - k pracovnímu názvu filmu. Soustřeďte zrak a připravte si slovník: Star Worlds Episode XXXIVE=MC2: The Force Awakens The Last Jedi Who Went Rogue. Nebudou ve filmu války, nýbrž světy? Jaká role připadne Albertu Einsteinovi? A je Luke Skywalker ve skutečnosti "darebák"? Zní to jak z Cimrmana.
Scary Movie
První díl z parodické série Scary Movie.
Komedie (potažmo parodie) je jedním z nejtěžších filmových žánrů. Seltzer a Friedberg nastartovali v roce 2000 parodickou sérii Scary Movie a od té doby natočili několik skromnějších hitů. V posledních letech jim ale štěstěna přestala přát (nemluvě o tom, že jsou jejich filmy vždy příšerně hodnocené).
Poznáte klasické sci-fi filmy podle obrázku?
V čem je háček? Kvalitní a vtipný celovečerák nevznikne pouze tím, že nakoukáte ikonické snímky a pak je sejmete v parodii. Není od věci upozornit na protěžovanou franšízu Star Wars, ale je třeba mít důvtip a tnout do živého. Fanoušků a znalců celého fenoménu je dost, nikdo nemůže počítat s tím, že se nechají opít rohlíkem. Bude to chtít v rámci parodického žánru solidní rozpočet, promakaný, vtipný scénář a dobře vybrané herce. Ostatně, jeden příklad takového většího pokusu už tady byl. Postarala se o něj Vesmírná tělesa (1987) Mela Brookse a jde o jednu z mála kvalitních SW parodií.
John Candy, Bill Pullman, Daphne Zuniga
Spaceballs
Podle George Lucase je nejlepší parodií jeho fenoménu snímek Hardware Wars z roku 1978. Třináctiminutový krátký film režíroval Ernie Fosselius.