Proč v třetím Kruhu nebyla hvězda původních dílů Naomi Watts?

Proč v třetím Kruhu nebyla hvězda původních dílů Naomi Watts?
Kruh | Dreamworks Pictures
Na třetí Kruh, který nakonec číslovku z názvu vynechal, jsme čekali dlouho. Hodně dlouho. První díl měl premiéru před dlouhými osmnácti lety a dvojka přišla do kin v roce 2005. Studiu se léta nedokázalo rozhoupat k něčemu konkrétnímu, až se jednu dobu začalo mluvit i o možném restartu.
Podprahové signály v praxi aneb Jak si filmaři pohrávají s naším (pod)vědomím
Téma24. 3. 2018
Podprahové signály v praxi aneb Jak si filmaři pohrávají s naším (pod)vědomím
Na ten nedošlo, přesto měl být film z roku 2017 jakýmsi novým počátkem série (proto absence číslovky v názvu). Což je současně hlavní důvod, proč nakonec není ve filmu Naomi Watts, hvězda předchozích dílů. Konkrétně k její neúčasti režisér Kruhů F. Javier Gutiérrez uvedl: "Nějakou dobu jsme si s myšlenkou návratu Naomi Watts pohrávali. Byly chvíle, kdy jsem o tom mluvili. Studio ale mělo obavy. Obavy, že by se tím film příliš vázal na předchozí díly. A to nebylo nutné. Myslím, že pro fanoušky by to bylo cool, pravděpodobně. Ale noví diváci by to nijak neocenili. Bylo by to na sílu. Nechtěli jsme to dělat na sílu. Jakože "Ok, tak tam dáme Naomi Watts, protože točíme Kruh".
To vysvětlení není úplně mimo mísu. Stačí vzpomenout na ženské Krotitele duchů, kteří do cameo rolí narvali téměř celé původní obsazení. Žádná velká hitparáda z toho nevyšla a většinou scény působily nepřirozeně (v tom smyslu, že nebyly nijak organicky vložené, ale poměrně okatě vlepené, aby se žádaní herci mohli nějak ve filmu mihnout). Přesto mě jako fanouška Kruhu trochu mrzí, že je s původní postavou nejspíš definitivní konec. Na druhou stranu, trojka v kinech tak pohořela, že ji třeba ještě studio opráší.
Kruh
Simon Baker, Naomi Watts