George Lucas, autor Star Wars, připravuje novou sci-fi! Jakou?

George Lucas, autor Star Wars, připravuje novou sci-fi! Jakou?
Konečný návrh muzea?
Ponese název Lucas Museum of Narrative Art a sám Lucas bude projekt financovat. Celá stavba ho přijde na miliardu dolarů. Muzeum bude stát v parku Exposition v Los Angeles, jemuž dali autoři projektu přednost před lokalitou v San Franciscu. Exposition Park v Los Angeles je podle nich vhodnější s ohledem na jeho zaměření a návštěvnost. Exposition je totiž místním lákadlem, neboť se v něm nachází mnoho muzeí, vědeckých center a dalších atrakcí. Navíc je velmi blízko Univerzity Jižní Kalifornie.
george-lucas-bude-mit-v-los-angeles-vlastni-muzeum
Konečný návrh muzea?
Jak název muzea napovídá, bude zaměřeno na výpravné umění a jeho tvůrci doufají, že se stane jedním z nejnápaditějších a nejcelistvějších uměleckých muzeí na světě.
george-lucas-bude-mit-v-los-angeles-vlastni-muzeum-2
George Lucas
Návštěvníci budou moci nahlédnout do historie umění vyprávění a vývoje pohybujících se obrázků od ilustrací po digitální média budoucnosti. Základem expozice bude dar od George Lucase – kolekce obrázků a médií zahrnující jeden a půl století naší kultury.
george-lucas-bude-mit-v-los-angeles-vlastni-muzeum-1
Jeden z návrhů muzea
Další sbírky budou postupem času samozřejmě přibývat tak, aby obsáhly co možná nejširší oblast této oblasti umění. Koho by zajímaly podrobnější informace týkající se Lucasova muzea, může navštívit tyto stránky.