Anděl Páně 2 pokořil o Vánocích další rekord! Kdy se do kin podívá třetí díl?

Anděl Páně 2 pokořil o Vánocích další rekord! Kdy se do kin podívá třetí díl?
Anděl Páně 2
Anděl Páně 2
Anděl Páně 2
Anděl Páně 2 tedy i rok od svého uvedení v kinech stále válí. Pojďme si zrekapitulovat, jakými statistikami se již z dřívějška může pochlubit.
I. Jde o film, který hranice 1 milionu diváků v kinech dosáhl mezi takzvanými milionáři nejrychleji, šestý týden od premiéry.
II. V rámci tržeb je na 4. místě historických tabulek mezi všemi snímky, na 3. místě mezi českými.
III. Je nejúspěšnějším českým filmem v počtu diváků za první víkend v kinech.
IV. Je nejúspěšnějším snímkem roku 2016 v českých kinech.
Ondřej Trojan, Jiří Dvořák
Anděl Páně 2 | Česká televize
A protože s milionovou hranicí návštěvnosti je vždy spojeno i možné pokračování, vzkázali tvůrci série fanouškům minulý rok (po masivních úspěchu v kinech) následující:  Jeden z nás bezelstně řekl, že budeme uvažovat o Andělu Páně 3, když přijde milion diváků do kin. Chtěli jsme tak naznačit, že se s Andělem Páně loučíme. Vy jste se ale rozhodli tuto milionovou metu dobýt. A protože co se slíbí, je mravné i splnit, nezamykáme Petronelovi a Uriášovi jednou provždy dveře. Stejně ale jako jsme nechtěli dvojkou Anděla podrazit nohy jedničcce, ani nyní nechceme nějakou "uspěchanou trojkou" pokazit, co se dosud povedlo. Pakliže bude vynikající nápad ve skvělém scénáři, vyrazíme opět do nebe na mejdan s Pánem Bohem a všemi svatými... Nechceme zklamat ani vás, ani sebe.“
Jak to s trojkou nyní vypadá? Režisér obou dílu Jiří Strach nedávno v příběhu uvedl, že "když se ve dvojce zatoulalo jablko, ve třetím díle by to mohl být sám malý Ježíšek". Strach má nicméně obavy z „hladových vlků” a jejich právníků, kteří by se na úspěchu Anděla Páně rádi přiživili. „To nechci ani nemůžu dopustit. Do prvních dvou dílů jsme šli s pokorou, nešlo nám o to vydělat peníze, ale udělat dobrý film,” shrnuje. Proto nikam nespěchá.
Pořád tedy platí, že je Anděl páně 3 ve fázi pouhé diskuze. Ale nebojte se, určitě na film dojde. Podobně silná značka nikdy nezůstane dlouho spát.
Jiří Strach, Veronika Žilková, Ivan Trojan, Klára Issová, Daniel Herman
Anděl Páně 2 z natáčení | Česká televize