Zemřela herečka Carrie Fisher, představitelka princezny Leiy

Zemřela herečka Carrie Fisher, představitelka princezny Leiy
Carrie Fisher s rodiči
Záchranáři oblíbenou herečku po přistání odvezli do nemocnice, podle TMZ trvalo patnáct minut, než jí byl obnoven puls. Zdravotníci uvedli, že na tom Fisher nebyla dobře. Poté byla hospitalizována na jednotce intenzivní péče.
"Měla jsem školu ulice, ale bohužel tou ulicí bylo Rodeo Drive."
Carrie Fisher byla v posledních týdnech na turné ke své nové knize, ke Star Wars se vrátila loni v epizodě VII nazvané Síla se probouzí. Nikdo nečekal, že nás opustí v pouhých šedesáti letech. Jejim filmovým rozloučením s fanoušky bude Epizoda VIII, do které stihla letos natočit své scény.
zemrela-herecka-carrie-fisher
Carrie Fisher s rodiči
Carrie Frances Fisher se narodila 21. října 1956 v Los Angeles na Oscara nominované herečce Debbie Reynolds a vítězi Zlatého globu Eddiemu Fisherovi (ten nicméně rodinu opustil, když byly Carrie tři roky, aby si mohl vzít slavnou herečku Elizabeth Taylor). Carrie si odbyla svůj filmový debut v roce 1975 snímkem Šampón, kde si zahrála po boku Warrena Beattyho.
"Narodila jsem se do světa velkých celebrit. Mohla jsem se jen zmenšovat."
Hvězdou se stala o dva roky později rolí princezny Leiy ve velkolepé sáze George Lucase. Role ve Star Wars se stala Fisher osudnou. Diváci ji od té doby viděli jen jako princeznu Leiu a v Hollywoodu se nedokázala v jiných filmech prosadit. Nevyšlo ani její manželství se zpěvákem Paulem Simonem. Ve svých pamětech přiznala, že byla závislá na drogách a alkoholu. Také odhalila, že během natáčení Star Wars udržovala milostný poměr s Harrisonem Fordem, Fisher tehdy bylo 19 let a ženatému Fordovi 33.
zemrela-herecka-carrie-fisher-1
"Nyní jsem jedna z Disneyho princezen!"
(poté, co Disney koupil Lucasfilm)
Upřímně jsme na Kinoboxu doufali, že letos tento článek psát nebudeme. Ale rok 2016 je na svém konci neúprosný. V prosinci 2017 se Carrie Fisher naposledy do kin vrátí ve své ikonické roli. Nechť ji provází Síla.