Herečka Rachel Weisz se stane doktorem Jamesem Barrym

Herečka Rachel Weisz se stane doktorem Jamesem Barrym
Rachel Weisz má Oscara za vedlejší roli ve filmu Nepohodlný (2005). | Focus Features
Scénář od Nicka Yarborougha vychází z knihy Rachel Holmesové Scanty Particulars (The Scandalous Life and Astonishing Secret of James Barry, Queen Victoria’s Most Eminent Military Doctor) z roku 2003.
herecka-rachel-weisz-se-stane-doktorem-jamesem-barrym
O čem kniha pojednává? Ve dvacátých letech 19. století se odnikud náhle objevil doktor James Barry. Přistál v Kapském Městě a stal se vedoucím vojenským lékařem v jihoafrické kolonii. Neúnavně pracoval na zlepšení podmínek svobodných i zotročených žen, malomocných a chudých. Dále cestoval do Středomoří, Karibiku a Kanady a během své kariéry potkal několik nejvlivnějších lidí své doby. Jeho hrdinské činy fascinovaly i Marka Twaina nebo Charlese Dickense. Barry byl nápadný požitkář – oblečen podle nejnovější dobové módy, flirtující a vždy doprovázený pudlem. Kamkoliv šel, vyvolával drby, dělal si nepřátele a dohady o svém původu, které vyvrcholily po jeho smrti, když jeho služebná odhalila pravdu o této brilantní, ale tajemné ikoně viktoriánské éry.
Rachel Weisz
Rachel Weisz
HerečkaRachel Weisz ztvární Jamese Barryho a bude snímek s pracovním názvem James Miranda Barry též produkovat spolu se Celine Rattray a Trudie Styler. Výkonnými producenty jsou Jenny Halper, Ari Pinchot a Jonathan Rubenstein.
Režisér snímku se zatím hledá. Do kin by se měl film dostat v roce 2018.