Nová Pixarovka nese název Coco. K dispozici je i první obrázek

Nová Pixarovka nese název Coco. K dispozici je i první obrázek
Coco | Sharon Calahan, Kristophe Vergne - Disney Pixar
Poprvé vydalo studio Pixar informaci o snímku Coco v roce 2012. Od té doby se o něm vědělo jen to, že se bude odehrávat v Mexiku během oslav Día de los Muertos (svátek Všech svatých a Svátek zesnulých) a že ho budou režírovat Lee Unkrich (Hledá se Nemo, Toy Story 3) a Adrian Molina. Hlasy hlavním hrdinům propůjčí Benjamin Bratt, Gael García Bernal nebo Renée Victor v roli babičky.
Coco
Coco | Sharon Calahan, Kristophe Vergne - Disney Pixar
A nyní k ději. Hlavním hrdinou je chlapec Miguel Rivera, žijící v pěkné hlučné mexické vesnici. Potíž je v tom, že pochází z rodiny ševců, která jako jediná nesnáší hudbu. Riverovi si zakázali muziku, jelikož věří, že je proklela. Migelův pr pradědeček před lety opustil svou manželku, aby následoval svou touhu po hraní. Miguelova praprababička Imeldy se tak stala hlavou rodiny a rozhodla, že hudba je pro rodinu tabu.
Ale Miguel touží po hudbě, ve které ho inspiruje jeho nejoblíbenější zpěvák Ernesto de la Cruz (Benjamin Bratt). Miguel postupně zjišťuje úžasné spojení mezi ním a de la Cruzem, kterého se snaží napodobit, a díky tomu se nakonec dostane do Říše mrtvých. V nádherném podsvětí Miguel potkává duše svých předků včetně praprababičky Imeldy. Miguel se rozhodne, že tu najde ducha de la Cruze a spojí síly s kostlivcem Hectorem (Bernal). Jeho cílem je najít Cruze, získat požehnání své rodiny a vrátit se do říše živých dříve, než mu vyprší čas...
nova-pixarovka-nese-nazev-coco-k-dispozici-je-i-prvni-obrazek
Představovačka filmu Coco na D23 Expu. (foto: Disney Pixar)
Kromě uvedených podrobností vydal Pixar i první obrázek z filmu, jehož premiéra nás čeká 23. listopadu příštího roku. Do českých kin snímek uvede distribuční společnost Falcon.