CZ tržby: Kina ovládly rodinné snímky a sci-fi

CZ tržby: Kina ovládly rodinné snímky a sci-fi
Fantastická zvířata a kde je najít
Dan Fogler, Eddie Redmayne
Fantastická zvířata a kde je najít
Minule zaznamenala prvenstí a rekord letošního premiérového víkendu. Ano, řeč je o Fantastických zvířatech a kde je najít, která okupují nejvyšší příčku i tentokrát. Oproti debutovému víkendu si pohoršila o 66 procent, ale i tak jde o velmi solidní čísla. Na to, co předcházelo potterovské sáze, se přišlo do 92 kin podívat 66.311 diváků. Za vstupenky zaplatili přes 10 milionů korun. Za necelé dva týdny od uvedení snímek vidělo přes 300 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 45 milionů korun. Trikový snímek s rozpočtem 180 milionů USD celosvětově utržil přes 473 milionů dolarů. Potterovský fenomén je úspěšný i bez obrýleného čaroděje s hůlkou.
Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa | Disney
S největším počtem kin (117) startovala o posledním listopadovém víkendu disneyovka Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa. Dobrodružný snímek situovaný do exotického prostředí vidělo 17.162 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 2.34 milionu korun. Konkurence mezi rodinnými snímky byla nebývale silná. A tak si filmy dělí tržby a návštěvnost. "Vaiana" stále hodně, 150 milionů dolarů. A celosvětově má zatím pouze 97. Experiment Disneyho studia zaujmout něčím trochu jiným moc nevyšel.
Amy Adams
Přemýšlivé sci-fi Příchozí na třetí příčce.
Stejně jako minule patří jim i tentokrát patří třetí příčka. Řeč je o sci-fi Příchozí Denise Villeneuvea. Od recenzentů mají velmi vysokých 82 procent a o třetím víkendu na ně vyrazilo 14.495 diváků. Tržby činily 2.12 milionů korun. Což činí za necelé tři týdny návštěvnost 94.273 diváků a tržby 13.54 milionů korun. S rozpočtem 47 milionů dolarů snímek prozatím celosvětově utržil 93 mega. Je to víc než předchozí Villeneuveův snímek Sicario: Nájemný vrah (2015). Ten sice utržil pouze 84 milionů USD, jenže stál také méně - "jen" 30 mega.
Jiří Dvořák, Ivan Trojan, Vica Kerekes, Anna Mercedes Čtvrtníčková
Anděl Páně 2 | Česká televize
Jsem zvědav, jaká budou čísla, až se pohádka Anděl Páně 2 ve čtvrtek vydá do většiny tuzemských kin. Předpremiérový start totiž Jiřímu Strachovi vyšel na jedničku. Volné pokračování populární a jedenáct let staré jedničky otestovali kinaři na divácích 37 sálů. A je z toho čtvrté místo žebříčku, což je nebývalý úspěch. Anděla Páně 2 vidělo v předpremiéře 11.228 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 1.529 milionů korun.
Trollové
Trollové
Měli o několik set diváků více, ale tržby nižší o pouhé 2 tisíce korun. Což střapaté Trolly odsunulo na páté místo. Čtvrtý víkend, 49 kin, 11.592 diváků a tržby 1.527 milionů korun. Za měsíc mají na kontě přes 135 tisíc diváků a 18 milionů korun. Tak trochu překvapivý hit, který ve světě utržil 291 milionů dolarů. Stál hodně - 125 mega.
Ze čtvrtečních premiér se do Top 20 kromě "Vaiany" dostala už jen Noční zvířata (2016) Toma Forda. Mysteriózní thriller ceněného režiséra a módního návrháře skončil na 10. příčce, promítal se v 79 kinech, přišlo na něj 5.149 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 710 tisíc korun.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.