Highlander: Jak to vypadá s remakem režiséra Johna Wicka?

Highlander: Jak to vypadá s remakem režiséra Johna Wicka?
Highlander (1986) | 20th Century Fox
Za ta léta se u projektu vystřídalo mnoho tvůrců (režírovat mohli například Cedric Nicolas-Troyan, Justin Lin a Juan Carlos Fresnadillo), v rámci obsazení se měl role Ramíreze ujmout Tom Cruise. To se bavíme o zprávách, které kolovaly éterem někdy dva roky zpátky. Loni v prosinci bylo oznámeno, že Highlandera natočí Chad Stahelski. A od té doby ticho.
Highlander: Hodnoceno od nejlepšího dílu po nejhorší
Téma29. 3. 2020
Highlander: Hodnoceno od nejlepšího dílu po nejhorší
Stahelski společně s Davidem Leitchem zrežíroval fantasticky hodnoceného Johna Wicka. Pánové se léta živili jako přední hollywoodští kaskadéři, což v příběhu asasína v podání Keanu Reevese využili na jedničku s hvězdičkou. Wickem si otevřeli dveře do Hollywoodu, uspěli i s pokračováním (to vydělalo 2x víc než první díl) a mají před sebou zajímavé sólové projekty. Leitch si střihl druhou štaci Deadpoola, zatímco Stahelski by měl své "sólové kvality" prokázat u příběhu nesmrtelných, kde se síla protivníků získává setnutím jejich hlavy. Jak to s jeho zapojením rok od oznámení vypadá? Je stále u projektu a doufá, že dokáže akčním scénám s meči dodat podobný fyzický šmrnc, jak se to povedlo se zbraněmi u Wicka. To je rozhodně fajn myšlenka. Bohužel nepadlo ani slovo o tom, v jaké fázi jsou přípravy a zda už se nějak blíží natáčení.
Pokud jde o scénář, ten naposledy měli na starost Andrew Barrer a Gabriel Ferrari, kteří napsali obstojné Ant-Mana Jako místo natáčení by filmařům podle starších zpráv mohla posloužit Jihoafrická republika, což je výrazný odklon od původní newyorské-skotské scenérie.
Režiséra i scenáristy bychom tedy měli a otázkou zůstává: kdo zastoupí Christophera Lamberta, který táhl původní sérii. Nějaké tipy? A to samé platí o hlavní písničce. Vyrovnat se legendárním Queenům bude také oříšek.
Highlander 2 – Síla kouzla
Mario Van Peebles, Christopher Lambert