Gavin O’Connor chystá nový film o Green Hornetovi

Gavin O’Connor chystá nový film o Green Hornetovi
„Chtěl jsem tento film natočit od chvíle, kdy jsem věděl, že chci točit filmy,“ uvedl režisér O’Connor. „Když jsem byl dítě, všichni se zajímali o Supermana nebo Batmana, ale mě zajímal jen Green Hornet. Myslel jsem si, že je to ten nejúžasnější týpek, protože neměl žádné superschopnosti. Byl to jen člověk a nenosil klaunský kostým. V očích zákona byl zločincem. Chtěl bych Horneta předělat do současnosti s důrazem na příběh a postavu. Komiksové adaptace jsou žánrem naší doby a já chci jít dále. Chci přinést jiný, odlišný komiksový film, který bude mít hloubku, bude vyvolávat emoce a oživí hrdinu, jaký tu ještě nebyl. To vše jsou mé touhy, záměry, obavy a cíle s filmem.“
gavin-oconnor-chysta-novy-film-o-green-hornetovi
Kromě režie bude O’Connor snímek i produkovat. Scénář píše Sean O’Keefe.
Postavu vytvořili v roce 1936 George W. Trendle a Fran Striker. Původně šlo o rozhlasový seriál, který se později dočkal i komiksové a televizní podoby. Green Hornet alias Britt Reid je superhrdina bojující s podsvětím. Policie i společnost si myslí, že je sám zločincem. Toho Britt a jeho věrný přítel a spolubojovník Kato využívají k tomu, aby se infiltrovali do řad zločinců, které pak předávají policii spolu s důkazy proti nim. Nutno dodat, že jim v jejich práci pomáhá technologicky „vymazlené“ auto jménem Black Beauty.
Nejznámější podoby se Green Hornet dočkal na televizní obrazovce, kde mu svou tvář propůjčil Van Williams. Jeho přítele Kata ztvárnil Bruce Lee.
Svou premiéru už ale měl i na filmovém plátně. V roce 2011 ho v Zeleném sršni ztvárnil Seth Rogen a Kata si zahrál Jay Chou. Ačkoli si snímek nevedl špatně a celosvětově vydělal 227 milionů dolarů, šlo o zklamání, zvláště na domácí půdě. Možná proto se žádné pokračování dosud neuskutečnilo, i když jich v různých fázích rozpracování byla poměrně velká řádka a jména s nimi spojená také nebyla úplně k zahození - George Clooney, Mark Wahlberg, Christopher McQuarrie, Kevin Smith, a Jake Gyllenhaal.