US tržby: Fantastická zvířata našla své diváky a spouští další kouzelnickou mánii

US tržby: Fantastická zvířata našla své diváky a spouští další kouzelnickou mánii
Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
Na Harryho Pottera se ale zatím magizoolog Mlok Scamander nechytá. Nejslabší díly s Harrym startovaly za 77 milionů dolarů. Fantastická zvířata a kde je najít mají start ještě nižší - za 75. Málo to ale samozřejmě není. Vůbec ne. Film se nepochybně bude pomalu propadat a celosvětové tržby již nyní činí 220 milionů dolarů. Miliarda tu asi nepadne, 180 milionový rozpočet by se ale měl vrátit i s pěkným bonusem. Pokračování tedy nic nestojí v cestě.
Je navíc třeba si uvědomit, že to měl Mlok složitější, protože mu některé sály vzal marvelovský Doctor Strange. Ten se tentokrát musel spokojit s druhým místem. V Marvelu ale smutnit nebudou. Po třech týdnech z kin celého světa vydoloval 572 milionů dolarů a čísla každým dnem rostou. Překvapivá je výdrž třetích Trollů. Vypadalo to na dojení mrtvé krávy, ale studio dokázalo fenomén oživit a snímek má již celosvětově vyděláno čtvrt miliardy.
Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
Zklamáním jsou naopak americké tržby sci-fi Příchozí a válečného krváku Mela Gibsona Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny. Oba filmy se těší vysokým známkám u diváků i kritiků, tržby jsou ale jen lehce nad čtyřicet milionů dolarů a ani jeden film už ve Státech příliš nevydělá. Inu, oba kousky mají poměrně těžké téma a bohužel vstoupily do kin v době silných oddechovek.
Do TOP10 se prodraly ještě dvě novinky - v recenzích vyzdvihovaná teen dramedy The Edge of Seventeen (sedmé místo za 4.8 milionů) a obstojně hodnocený boxerský film Bleed for This (osmé místo za 2.3 milionů). Ani z jednoho hit nebude, snímky ale stály velmi málo, takže se studiu zaplatí.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.