US tržby: Fenomenální Marvel a Trollové, střízlivě přijatí Příchozí

US tržby: Fenomenální Marvel a Trollové, střízlivě přijatí Příchozí
Trollové
Chytrá sci-fi se vždycky cení. Bohužel to není zrovna tahák na diváky. V posledních letech se situace zlepšila (sci-fi konečně není jen záležitostí geeků a lidí v nepřirozeně upnutých elasťácích), nastupovat ale proti marvelovce a animovanému hitu s Trolly, to byl předem prohraný boj. A zázrak se nestal. Doctor Strange i druhý víkend zůstal s přehledem na vrcholu (z koláče si ukrojil dalších 43 milionů dolarů) a celosvětově už je krůček od půl miliardy. Hrdinové z konkurenční DC stáje se mají co učit.
Trollové
Trollové
Trollové druzí a s fantastickým výsledkem, neboť se propadli jen o 24.8%. To znamenalo dalších 35 milionů na kontě. Celosvětově už není daleko čtvrt miliarda, takže je jasné, že se zrodila další úspěšná animovaná série.
Příchozí se o svém debutovém víkendu museli spokojit až s bronzovým místem. Je to prohra? Určitě ne. Komiksový a animovaný film jsou v rámci filmového potravního řetězce výše než inteligentní sci-fi. Příchozí si navíc odnesli 24 milionů z pouhých 2,317 kin, což je téměř polovina toho, co měly výše zmíněné hity. Výborné ohlasy, případně přidání více sálů, to by mohlo Příchozí udržet v dobrém tempu. Snímek stál navíc pouhých 47 milionů dolarů, takže by se měl bez problémů zaplatit a ještě studiu slušně vydělat.
Jacob Tremblay, Naomi Watts
Shut In
I čtvrté místo patří nováčkovi a to vánoční komedii Almost Christmas, v níž se sejde disfunkční rodina, když jim umře máma. Přirozeně to vede k řadě humorných situací a protože jde o černošskou komedii, měla své publikum jisté (tak to zkrátka funguje). Film otevřel za 15 milionů, jeho rozpočet je jen o dva miliony vyšší. Filmaři tak mohou slavit a připravovat další podobný film.
Jediným dalším nováčkem v TOP10 je horor Shut In na osmém místě za mizivých 3.5 milionu a s odstrašujícími recenzemi. Pokud chtěla Naomi Watts navázat na úspěch žánrově spřízněného Kruhu, tvrdě narazila.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.