Nejlepší skrytá zajímavost, o které by měl každý fanoušek seriálu Westworld vědět

Nejlepší skrytá zajímavost, o které by měl každý fanoušek seriálu Westworld vědět
Westworld | HBO Max
Pokud jste originální film neviděli, následující text vám nic neřekne a ještě bude obsahovat jeden poměrně důležitý spoiler, který se ke vztahu "původní film - jeho seriálové adaptace" váže. Pokud jste film viděli, můžete jít dál.
Obrázek článku
Když vyšel první trailer na seriálový Westworld, nadchl tím, jak moc věrně odrážel ducha předlohy. I v postavách bylo patrné, že se autoři televizní verze originálních prvků nevzdávají. V rámci diváckého očekávání jsme nicméně byli obětí faulu. Nebo faulu - televize pustilo upoutávky do oběhu, fanoušci se tetelili nad návratem určité postavy a v HBO to nijak nekomentovali. Původnímu filmu dominoval Yul Brynner jako nemilosrdný pistolník/robot, který s terminátoří vytrvalostí spustí v parku masakr.
Na základě trailerů jsme si mysleli, že v seriálu jeho roli hraje Ed Harris (protože má stejnou stylizaci). Nakonec se ukázalo, že Harris je ve skutečnosti jedním z návštěvníků parku. A tím překvapení nekončila...
Ale zpátky k Brynnerově postavě. Ta je skutečnou esencí původního snímku. Bylo proto otázkou, kdy se ho (alespoň v náznaku) v seriálu dočkáme. Nakonec se tak stalo v šesté epizodě, kdy Benard kontroluje stará data.
konecne-jsme-se-ve-westworldu-dockali-easter-eggu-na-ktery-jsme-od-zacatku-cekali
Byl to jen náznak (ani na zaostření nedošlo), kdo ale zná originál, tomu okamžitě seplo. Ta póza je pro postavu pistolníka hodně charakteristická.
konecne-jsme-se-ve-westworldu-dockali-easter-eggu-na-ktery-jsme-od-zacatku-cekali-1
Druhá série zatím nemá oficiální datum premiéry. Podle Evan Rachel Wood, která v seriálu hraje postavu Dolores, se jí dočkáme začátkem příštího roku.