US tržby: Víkend ve znamení nováčků

US tržby: Víkend ve znamení nováčků
Protože startovala nová marvelovka, nepřekvapí, že první místo patřilo jí. Doctor Strange otevřel za solidních 85 milionů a výbornými ohlasy potvrdil, že studio má své hrdiny (i ty dosud nepředstavené) dobře zmáknuté. Snímek se o týden dříve hrál již na jiných trzích, díky čemuž má momentálně na kontě 325 milionů dolarů. Urve nováček Strange miliardu? Pravděpodobně ne. Své ale vydělá a Marvel má dalšího silného hráče pro budoucí týmovky (momentálně drží Doctor Strange na Rottentomatoes vysokých 90%).
Trollové patří k tomu lepšímu, co v rámci letošní animované produkce vzniklo a američtí diváci to za první ocenili 46 miliony. Není to vyložené terno, vzhledem k rozpočtu 125 milionů. Film šel ale proti marvelovce a to mu logicky ubralo nějaké diváky. Navíc se bude s největší pravděpodobností pomalu propadat, takže by měl na domácím hřišti hravě pokořit sto milionů. Ve zbytku světa už Trollovéstovku vydělali, takže na úspěch je zaděláno.
Třetí skončila válečná vřava Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny. Režijní novinka Mela Gibsona urvala o debutu 15 milionů dolarů. To může vypadat vedle výše zmíněných chudě, je ale třeba dodat několik faktů. Za prvé - film měl o více jak tisícovku kin méně k dispozici. Za druhé - jde o tvrdé eRko, takže nemohl oproti ostatním nováčkům cílit na celou rodinu. A co je hlavní - natočil ho člověk, kterého mají mnozí Američané pomalu za Satana. Výborné recenze naštěstí ukázaly, že i když Gibson není jako člověk populární, novinářům to nebrání v tom, aby ho ocenili jako filmaře. A tak to má být.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.