Oscarový mistr animované tvorby Hayao Miyazaki bude mít v ČR hned dva festivaly

Oscarový mistr animované tvorby Hayao Miyazaki bude mít v ČR hned dva festivaly
Cesta do fantazie | Ghibli
oscarovy-mistr-animovane-tvorby-hayao-miyazaki-bude-mit-v-cr-festival-nebo-rovnou-dva
Přehlídka v pražském Bio Oku se uskuteční ve dnech 18.-27. ledna 2017 a představí sedm legendárních filmů japonského studia Ghibli a velmistra animace Hayao Miyazakiho.
"Realizace podobné přehlídky je pro jedno kino velmi nákladná. Z toho důvodu jsme se rozhodli využít crowdfundingovou kampaň na platformě HitHit a oslovit fanoušky Miyazakiho po celé republice. Tento model nám zajistil potřebné financování během pouhých sedmi dnů. Ukazuje to, jak silnou fanouškovskou komunitu zde tento tvůrce má. A také to něco napovídá o Biu Oko, sociálních sítích a síle šeptandy, což byly hlavní komunikační kanály pro šíření této informace," dodává ředitel Bio Oka David Beránek.
Na přehlídce bude možné zhlédnout snímky Naušika z Větrného údolí, Laputa: Nebeský zámek, Můj soused Totoro, Doručovací služba čarodějky Kiki, Princezna Mononoke, oscarová Cesta do fantazie a Zámek v oblacích. Všechny filmy budou uváděny v originálním znění s anglickými a českými titulky. Cesta do fantazie se bude promítat s českým dabingem.
Kromě pražského Bia Oko se přehlídka Miyazakiho děl uskuteční též v brněnském Univerzitním kině Scala.Program zde bude probíhat ve dnech 26.-29. ledna 2017.
Přispěvatelé do kampaně si kromě vstupenek na samotné filmy či celou přehlídku jako protihodnotu vybrali dárky v podobě triček nebo speciálních karet k filmům. Návrhy vytvořil etablovaný umělec Jan Šrámek, autor vtipné znělky pražského Bio Oka, který coby VJ Kolouch doprovázel skupinu Midi Lidi.
Naušika z Větrného údolí
Naušika z větrného údolí (1984) | Studio Ghibli