Hraná Mulan zamíří do kin v roce 2018

Hraná Mulan zamíří do kin v roce 2018
Legenda o Mulan | Walt Disney Studios
Ta se stala hrdinkou celého císařství poté, co se převlékla za muže, aby v armádě zastala stárnoucího otce a stala se jedním z nejlepších válečníků.
Hraná verze Mulan je jen jednou z řady položek na velmi dlouhém seznamu studia Disney, která nejspíše hodlá v budoucnu převést do hrané podoby všechny své klasické animované pohádky a filmy. Posuďte sami: Kráska a zvíře, Lví král, Kniha džunglí 2, Cruella, Maleficent 2, Dumbo, Jamse and the Giant Peach, Medvídek Pú, Pinocchio, Genies, Malá mořská víla, Meč v kameni a Zvonilka... To vše jsou hrané snímky v různých stádiích rozpracování a příprav, které pomalu míří na plátna našich kin.
Obrázek článku
Upřímně Mulan zbožňuji a patří mezi mé nejoblíbenější pohádky vůbec, tak jsem zvědavá, jak se Myšímu domu podaří kouzlo klasické 2D animace převést do reálnější podoby. Největší otazník mám hlavně u postav dráčka Mushu a věrného cvrčka pro štěstí. Jejich roztomilost a úžasný smysl pro humor dodává Mulan nezaměnitelné kouzlo, které v podobě reálného (pro někoho odpudivého) cvrčka jaksi ztrácí na přitažlivosti. O čínském drakovi ani nemluvě... Nu, nechme se překvapit. Mushu v kreslené podobě s naprosto bezkonkurenčím dabingem Pavla Kříže nastavil laťku hodně vysoko, minimálně u mě. :-)
Scénáře hrané Legendy o Mulan se zhostili Lauren Hynek, Elizabeth Martin, Rick Jaffa a Amanda Silver. Produkují Chris Bender a J. C. Spink. Režie se ujme zkušený seriálový filmař Alex Graves (Hra o trůny, Dům z karet).