Nový film M. Night Shyamalana vyvolal na první projekci nadšení

Nový film M. Night Shyamalana vyvolal na první projekci nadšení
Pak se ale štěstí vyčerpalo, až to Shyamalan dotáhl na držitele Zlatých malin. Zdálo se, že pohádka o novodobém filmovém klasikovi skončila. Jenže Shyamalan se nedal. Napřed svou schopnost budovat tajemno resuscitoval v roce 2015 televizním seriálem Městečko Pines. Pak přišel důležitý zlom - nový kinohit. Horor The Visit byl návratem ke kořenům (skromný rozpočet, sázka na hutnou atmosféru a překvapivou pointu) a zadařilo se. Snímek si odnesl obstojné recenze a co víc, v kinech válel (stál 5 milionů dolarů, vydělal 98). Bylo otázkou, zda na tento malý úspěch dokáže Shyamalan navázat, nebo mu znovu dojde dech. A zdá se, že nás čeká první varianta.
Shyamalanova novinka Rozpolcený se dočkala tajné projekce na Fantastic Festu a reakce nemohou být lepší. Snímek je příběhem Kevina, muže, který má 23 osobností a unese tři dívky, aby je držel v zajetí. První ohlasy velebí atmosféru, výkony a taktéž finální pointu, která je prý vyloženě šokující.
James McAvoy, M. Night Shyamalan
Snímek nadchl nejen "obyčejné diváky", ale též novináře. Oslavných recenzí se dočkal v The Guardian ("šťavnatý inteligentní horor"), Collider ("Shyamalan je zpátky, baby, za poslední desetiletí jde o jeho nejlepší film"), Comingsoon ("zábavné, děsivé, plné překvapení a s úžasným výkonem McAvoye") a The Hollywood Reporter ("Finální twist je něco neuvěřitelného").
Zdá se, že M. Night Shyamalan skutečně dokázal chytit druhý dech. Česká premiéra Rozpolceného je předběžně stanovena na 19. ledna 2017.