Po Angry Birds zamíří do kin další adaptace mobilního herního hitu

Po Angry Birds zamíří do kin další adaptace mobilního herního hitu
Angry Birds ve filmu jsou jednou z nejúspěšnějších videoherních adaptací vůbec a v Sony tak větší příležitost v adaptování mobilních videoher. Jejich nespornou výhodou je mimo jiné to, že jsou často zdarma, takže jde o ohromně známé fenomény i mezi lidmi, kteří se normálně o hry nezajímají.
A jaká další mobilní hra se dočká adaptace? Fruit Ninja studia Halfbrick Studios, která dosáhla jen na iOS přes bilionu stažení. Jak už to tak u mobilních hříček bývá, nejde o nic složitého. Ve hře hrajete za ninju, jehož úkolem je nakrájet poletující ovoce. To je vše. V praxi to tedy znamená, že člověk švenkuje prstem po obrazovce a zkouší svůj postřeh. Což moc nezní jako materiál na film. Oficiální trailer na hru váš názor ale možná změní.
A co si budeme povídat, ono je v zásadě jedno, o čem hra je. Jak v Sony názorně ukázali právě na Angry Birds, dějové vakuum je spíše výhodou, protože autory filmu nic neomezuje a mohou se v adaptaci vydat prakticky jakýmkoli směrem. Jen musí udržet základní ingredience, což jsou v tomhle případě ninjové a ovoce. S tím by neměli mít filmaři žádný větší problém.