37. týden-kinopremiéry: Cesta za Beatles, těhotnou Bridget Jonesovou, do Provence, na Vinohrady nebo do fantazie

37. týden-kinopremiéry: Cesta za Beatles, těhotnou Bridget Jonesovou, do Provence, na Vinohrady nebo do fantazie
Dítě Bridget Jonesové patří již měsíc k nejúspěšnějším titulům. | Universal Pictures
Po všech nepovedených návratech snad míří do kin film, který by mohl neúspěchy comebacků a pokračování zvrátit. Je docela překvapivé, že se tak děje v případě Dítěte Bridget Jonesové (2016). Téměř 12 let uplynulo od doby, co se v kinech promítala dvojka. Třetí díl režírovala autorka prvního úspěšného snímku, Sharon Maguire. Ubyl Hugh Grant.

Trailer:

Dítě Bridget Jonesové
Renée Zellweger "je v tom". Neví, s kým. A není tak sarkastická jako kdysi. Ale i tak kouzlo vyvážené porce cynismu, humoru i nejednoho kotrmelce zapůsobí. A nejen na ženy. Všechny recenze si přečtete zde. Prozatím snímek hodnotí 68 procenty.
Vojtěch Kotek, Kryštof Hádek, Jakub Prachař
Prázdniny v Provence | BontonFilm
Komici z Padesátky (2015) si s režisérem Vladimírem Michálkem zajeli do Provence. Pláže, opojná levandule, západy slunce, vinice a konopí. Francouzské Bobule (2007) z toho ale nejsou. Zůstává u momentek ze života členů skupiny, kteří dezertují do Provence, pijí víno, kouří marihuanu, snaží se dostat jednu holku, mají kocovinu, opálí se, stěhují bedny s vínem a podobně. Podobá se to Hřebejkově Svaté čtveřici (2012). A recenzenti se nebývale shodují v tom, že jde o Michálkův nejhorší počin (32 procent).

Trailer:

Martin Štrba, Vojtěch Kotek, Jana Krausová, Kryštof Hádek, Vladimír Michálek, Jakub Prachař
Z recenze Františka Fuky: "Při vzniku Prázdnin v Provence se muselo dít něco hrozně dramatického a smutného a moc by mě zajímalo, co to bylo. Byla omylem zničena polovina natočeného materiálu? Bylo najednou nutno udělat premiéru o půl roku dříve, než bylo plánováno? Byli všichni při natáčení zhulení a opilí krásou Francie?"
Abychom částečně pochopili kontext, přijde mi důležité zmínit, že za vznikem novinky Prázdniny v Provence (2016) stál produkčně-scenáristický tým ujeté fantasy pohádky Řachanda (2016). Chytnou se divačky na vějičku známých hereckých tváří? Dozvíme se v pondělních komentovaných CZ tržbách.
Jan Němec
18. března zemřel ve věku 79 let svérázný režisér Jan Němec. Ikona Československé nové vlny měla téměř dotočený životopisný film Vlk z Královských Vinohrad (2016), který dnes míří do českých kin. Jde o dost zvláštní dílo kopírující osobnost zesnuvšího režiséra. Jeho alter ego hraje Jiří Mádl. Ve voiceoveru mluví Karel Roden.
Vlk z Královských Vinohrad
Vzpomíná se na festival v Cannes, kde měli českoslovenští autoři hned tři želízka v ohni a který byl v revolučním roce 1968 zrušen. Vzpomíná se na srpnovou invazi armád Varšavské smlouvy, z níž Němec pořídil reportáž a díky rakouskému starostovi ji "vyvezl" do celého světa. Vzpomíná se na americkou emigraci a protloukání se díky natáčení svatebních obřadů. Vše doprovází Němcům svérázný humor, ironie, nekompromisnost. Pro insidery z FAMU a filmových škol povinnost. Pro ostatní důkaz, že svěže a originálně se dá točit i v požehnaném věku.
Pokud chcete Vlka z Královských Vinohrad vidět zdarma v nejmodernějším pražském kině, registrujte se zde a pojďte s Kinoboxem do hostivařského Premiere Cinemas. Recenze filmu si přečtete zde. Prozatím 62 procent.
Jason Statham
Mechanik zabiják: Vzkříšení
Vyznavači akce a testosteronu by mohli ocenit novinku s Jasonem Stathamem Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016), kde tenhle charismatický plešoun uskutečňuje atentáty tak, aby to vypadalo jako nešťastná náhoda. Proč? Aby zachránil svou lásku. Prý je to solidně nabušená akce s nedomyšleným scénářem. Recenze si přečtěte zde. Prozatím 50 procent.
Jean-François Richet, Peter Craig, Mel Gibson | Bohemia Motion Pictures
Mstít se bude i Mel Gibson v akčním thrilleru Ve jménu krve (2016). Bývalý člen obávaného motorkářského gangu Hells Angels se vrací z vězení a zachraňuje 16 letou dceru (Erin Moriarty) před drogovou mafií. Přežijí a najdou si cestu jeden k druhému? Recenzenti snímku dávají 60 procent.
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years | Mirius Film Distribution
Milovníci skupiny Beatles mohou zajít na dokument mapující jejich komerčně nejúspěšnější roky ve střihovém díle režiséra Rona Howarda. Snímek se jmenuje dost krkolomně - The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (2016) a připomene roky 1962-1966, kdy byli slavní "brouci" téměř nepřetržitě na turné. A mimo jiné pokořili údajně nezdolatelnou Ameriku. Upoutávku si přehrajete zde.
Cesta do fantazie
Oscarová Cesta do fantazie z roku 2001 | 2002 WALT DISNEY Pictures
A na závěr jedna novodobá klasika, která jde do kin v rámci Projektu 100. Českou premiéru měla Miyazakiho Cesta do fantazie před 13 roky. Nyní se vrací a pokusí se potvrdit nadčasovost oscarového díla, které milují dospělí diváci a ty dětské přitahuje důmyslným skloubením duchařiny, orientální animace a vhledu do dětské duše. Ideální způsob, jak se zbavit vlastních strachů a postavit se jim čelem.
Cesta do fantazie: trailer | AČFK
Seznam všech zářijových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.