Nejlépe placení herci současnosti (2016)

Nejlépe placení herci současnosti (2016)
Johnny Depp
5. Johnny Depp (53 let, USA)
Johnny Depp
Johnny Depp
Depp má dávno svá nejlepší léta za sebou (pokud mluvíme o úspěšných filmových projektech), jeho jméno ale pořád v Hollywoodu něco znamená. Hlavně ve chvílích, kdy dojde na kontrakt s Disneym (to jsou všechny ty Alenky a Piráti z Karibiku). Za uplynulý rok inkasoval Depp 48 milionů dolarů, což z něj dělá pátého nejúspěšnějšího herce na světě.
4. Tom Cruise (54 let, USA)
Tom Cruise
Mission: Impossible - Národ grázlů
Cruise si musel léta vyšlapávat cestičku zpět na výsluní. Poté, co veřejně blbnul se scientologickou církví a zažil velmi bouřlivý rozchod s Katie Holmes, se k němu americké publikum obrátilo zády. Jenže Cruise je dříč, který se odmítl vzdát, po vzoru klasických hollywoodských hvězd přitlačil v oblasti "všechny kaskadérské kousky si dělám sám" a odměnou je mu návrat mezi hereckou elitu. Že mu to vychází potvrzuje i vydělaných 53 milionů dolarů.
3. Matt Damon (45 let, USA)
Matt Damon
Damonova úspěšná mise na Marsu.
Tak se mu to konečně povedlo. Damon patří mezi herecké stálice a málokdy si vybere nějaký opravdu slabý projekt. Přesto se mu nedařilo pořádně prosadit na výplatní pásce. Změnil to až Marťan, kde si Damon vydělal prý většinu toho, co ho zařadilo na třetí příčko. A o jaké částce že to mluvíme? O 55 milionech. To je slušný výplata za pár měsíců pobytu ve vesmíru.
2. Jackie Chan (62 let, Hong Kong)
Jackie Chan
Jackie se nám pro svůj velký návrat nechal pořádně ošmikat
Kdo četl loňský žebříček, toho tohle umístění (shodou okolností na stejné pozici) nepřekvapí. Chan se sice již léta vyhýbá Hollywoodu a zbytku světa a soustředí se výhradně na čínský trh, k úspěchu mu to ale bohatě stačí. Za posledních 12 měsíců si Chan přišel na 61 milionů dolarů, což je o 11 více, než loni. A věřte, že ani příští rok nebude hůř. Komedie Skiptrace (která vznikla v americké koprodukci, takže to Jackie po letech v Americe zase zkusí) stála 32 milionů a jen v Číně vydělala 133. Chana tam vážně milují.
1. Dwayne Johnson (44 let, USA)
Kevin Hart, Dwayne Johnson
Centrální inteligence
Hodně wrestlerů se zkoušelo v posledních dvaceti letech prosadit v Hollywoodu, Dwayne Johnson to ale jediný opravdu dokázal a co víc, momentálně vydělává mezi herci úplně nejvíc. Čemu za to vděčí? Přirozeně sérii Rychle a zběsile, ale i taková Centrální inteligence slušně táhla, nemluvě o katastrofickém fláku San Andreas, který si z celosvětových pokladen odnesl takřka půl miliardy. Zdá se, že na co Johnson sáhne, to slaví úspěch. Bude zajímavé sledovat, jak si povede v žebříčku příští rok (vyjma Chana se z loňského topu nikdo nevrátil). A zmíněná částka? 64.5 milionů dolarů.
Přehled nejlépe placených hereček najdete ZDE.