Anthropoid o atentátu na Heydricha vstoupí již brzy do českých kin

Anthropoid o atentátu na Heydricha vstoupí již brzy do českých kin
Koprodukční snímek Anthropoid režiséra Seana Ellise již zná datum české premiéry. Do domácích kin ho distribuční společnost Falcon uvede 28. září 2016.
„S ohledem na to, jak významné téma film Anthropoid zpracovává, dohodli jsme s našimi partnery, že podržíme slavnostní rámec uvádění tohoto snímku a film uvedeme do distribuce místo tradičního premiérového čtvrtku, již ve středu, v Den české státnosti,“ říká ředitel distribuční společnosti FalconJan Bradáč.
Jamie Dornan, Aňa Geislerová, Toby Jones, Cillian Murphy
Světovou premiéru měl film v rámci slavnostního zahájení letošního ročníku MFF Karlovy Vary. V polovině srpna vstoupil do amerických kin, kde se po oba první zatím započítávané víkendy držel mezi dvacítkou nejnavštěvovanějších filmů.
„Jsme nesmírně rádi, že Anthropoid ve Spojených státech zaujal diváky a dosáhl skvělých výsledků návštěvnosti, a také, že získal silného distributora pro neamerické teritorium. Díky společnosti Buena Vista International tak bude Anthropoid uveden ve východní Evropě, Skandinávii, ale také v celé latinské Americe, Austrálii nebo na Novém Zélandu,“ říká výkonný producent filmu David Ondříček.
Jamie Dornan
| James Lisle / Bleecker Street
Před pražskou premiérou čeká snímek ještě slavnostní premiéra v Londýně.
Snímek Seana Ellise vznikl podle skutečných historických událostí. Operace Anthropoid se stala iniciačním momentem pro mnoho odbojových aktivit ve 2. světové válce a pomohla - bez ohledu na tragické následky - posílit pocit národního sebevědomí, vlastenectví i osobní statečnosti jednotlivců. Režisér Sean Ellis obsadil do hlavních rolí parašutistů Kubiše a Gabčíka herceJamieho DornanaaCilliana Murphyho . Jednu z hlavních ženských rolí, Gabčíkovu partnerku hraje česká herečka Aňa Geislerová.
Aňa Geislerová, Jamie Dornan
Aňa Geislerová a Jamie Dornan na tiskovce k filmu Anthropoid. | Film Servis Festival Karlovy Vary