Nejlépe placené herečky současnosti (2016)

Nejlépe placené herečky současnosti (2016)
5. Bingbing Fan (34 let, Čína)
top-5-nejlepe-placene-herecky-soucasnosti
Herečka, zpěvačka a producentka čínského původu vystupuje ve filmech od svých 21 let. A stejně jako loni je i letos v žebříčku nejvýdělečnějších hereček - aktuálně s obnosem 17 miliónů USD. Navíc "kazí" pověst čtyřem dámám před ní, protože jí neživí převážně Hollywood. Jen letos má na serveru IMDB v kolonce projektů šest snímků! Zajistí jí to účast v Top 5 i příští rok?
4. Jennifer Aniston (47 let, USA)
top-5-nejlepe-placene-herecky-soucasnosti-1
Oproti loňsku si o příčku polepšila. Jasně, většina zná Aniston z populárního seriálu Přátelé, ale ona vystoupila z tohoto stínu a stále se jí parádně daří. 21 miliónů USD si vysloužila i díky roli ve hvězdně obsazené romantické komedii Svátek matek (2016). Nemalou část celkové sumy Aniston nicméně vydělala díky příjmům z reklamy.
3. Scarlett Johansson (31 let, USA)
top-5-nejlepe-placene-herecky-soucasnosti-2
Marvel bude hodně solidní zdroj příjmů. Coby "Černá vdova" vystupuje smyslná herečka jak u Captaina Americy, tak v Avengers. Jeden by jí ale neměl podceňovat a automaticky oblékat do upnutého oblečku; Johansson umí i umělečtější žánry, komedie, sci-fi nebo dabing. Oproti loňsku si nicméně o 10 miliónů pohoršila, takže je "až" třetí. Hrubý příjem 25 miliónů.
2. Melissa McCarthy (45 let, USA)
Melissa McCarthy
Melissa McCarthy v Krotitelích duchů
Krotitelka duchů a bossů si o jeden stupínek a 10 miliónů polepšila. Tahle sympaťačka oživila svou přítomností nejednu komedii. Na výplatní pásce má 33 miliónů hrubého. S Krotiteli duchů (2016) to ale vůbec nevyšlo, nové - převážně televizní - zakázky se nicméně dál valí.
1. Jennifer Lawrence (26 let, USA)
top-5-nejlepe-placene-herecky-soucasnosti-3
Na prvním místě žebříčku nejvýdělečnějších hereček je stejně jako loni nejmladší z pětice. Držitelka Oscara si získala převážně mladé publikum dystopickou sérií Hunger Games. Členka X-Menů se ale s pravidelností vrhá i do závažnějších projektů. Oproti loňsku si Lawrence o 6 miliónů pohoršila - ale i 46 miliónů dolarů je suma hodna obdivu.
Přehled nejlépe placených herců najdete ZDE.