34. týden-kinopremiéry: Božská Streep, sprosté klobásy, nevýrazný Ben-Hur a kamarádský drak

34. týden-kinopremiéry: Božská Streep, sprosté klobásy, nevýrazný Ben-Hur a kamarádský drak
Božská Florence
Hugh Grant, Meryl Streep
Božská Florence
Loni v září příjemně překvapila hudební komedie Margueritte (2015) pojednávající o bohaté ženě, která chce - děj se, co děj - zpívat operu. Nemá soudnost a myslí si, že penězi si koupí vše. Božská Florence, která dnes míří do kin, se inspirovala právě oním příběhem. Režisér Stephen Frears (Philomena, Královna) má s tragikomickým žánrem zkušenosti. Umí vést herce a černý humor z jeho počinů doslova prýští. Bohatou "zpěvačku" si v novince zahrála držitelka tří Oscarů Maryl Streep. A vypadá to, že má našlápnuto k dalšímu "plešounovi". Jejího manžela a manažera hraje Hugh Grant.

Trailer:

Božská Florence
Z recenze Františka Fuky: "Většina věcí, které jsem vytýkal Marguerite, jsou v Božské Florenci zvládnuty lépe. Film je svižnější, má méně hlavních postav, a mnohem lépe zvládnutý kontrast mezi legračními a tragickými scénami. A celkově dává lepší smysl." Všechny recenze si přečtete zde, prozatím 73 procent.
Buchty a klobásy
Buchty a klobásy | Columia Pictures
Nekorektní animovaná komedie plná sexuálních narážek přichází pod názvem Buchty a klobásy do českých kin. A zdá se, že si to tvůrčí tym včetně hvězdným dabérů všemožných obživlých potravin pořádně užil. Zápletka je ujetá - potraviny se dozvědí hrůznou pravdu, poté co se dostanou do kuchyně, čeká je smrt pod kudlou a v žaludcích strávníků. A nenechají to samo sebou.

Trailer:

Buchty a klobásy
Z recenze Františka Fuky: "Buchty a klobásy naštěstí ale nabízejí víc, než jen sprostý humor. Podobně jako v případě Apokalypsy v Hollywoodu je to docela zajímavý příspěvek do debaty o ateismu / náboženství / fanatismu. Jednak kvůli tomu Příštímu světu a jednak kvůli arabskému lavaši a židovskému bagelu, kteří doprovázejí Franka a Brendu při jejich pouti, a nenávidějí se, protože nevědí, že jejich společným kamarádem je humus." Takže, pro děti to rozhodně není. Když víte, na co jdete, a máte na to chuť, mohl by to být solidní výplach. Recenzenti dávají 74 procent.
Oona Laurence, Oakes Fegley
Můj kamarád drak
Rodinný film Můj kamarád drak vypráví příběh desetiletého chlapce (Oakes Fegley), který žije v lesích spolu s chlupatým drakem. Správkyně parku (Bryce Dallas Howard) a její otec (Robert Redford) o mýtickém tvorovi četli. Nyní se chystají přijít na to, zda je opravdový. Snímek se náladou vrací ke starším fantasy snímkům pro děti a teenagery z 80. a 90. let.

Trailer:

Můj kamarád drak
Z recenze Františka Fuky: "Znovu opakuji, trochu jinými slovy: Když se v prologu maličký Pete ztratí v lese, je to super. Když se Howardová snaží s Petem navázat kontakt, je to super. Když poblouzněný důchodce Redford vypráví dětem o strašidelném drakovi, který se skrývá v lesích, je to super. Většina z toho je příjemně dospělácká a emocionálně působivá." Všechny recenze si přečtete zde. Prozatím 65 procent.
Toby Kebbell
Ben-Hur
Byl to jeden z největších epických příběhů Hollywoodu - příběh jeruzalémského Žida, který je odsouzen na galeje, načež se vrátí, pomstí a následuje učení Ježíše Krista. Ben Hur z roku 1959 má (několikátého) bratříčka. Jmenuje se Ben-Hur, hraje ho Jack Huston a režíruje Timur Bekmambetov. Již první zmínky o tomhle remaku za 100 miliónů dolarů dávaly tušit, že to bude zvláštní film.

Trailer:

Jack Huston
V amerických kinech otvíral na 10 miliónech. Recenzenti jej ztrhali. S postavami se neztotožníte, Ježíš zde působí komicky a legendární závod koňských čtyřspřeží se utápí v digitálních berličkách. Na otázku, proč tenhle remake vznikl, asi nikdo nikdy neodpoví. My si ale můžeme narovinu říci, že šlo bohužel o zbytečně investovanou energii a finance. Všechny české recenze Ben-Hura najdete zde. Prozatím 53 procent.
Černé duše
Černé duše
Do kin můžete vyrazit ještě koprodukční drama Černé duše. Z oficiálního textu distributora: "Tři bratři jsou nuceni vrátit se na rodné vrcholky Kalábrie a potýkat se s nevyřešenými záležitostmi z minulosti své zločinecké rodiny. Překupník drog Luigi, podnikatel Rocco a excentrický pasák koz Luciano se dostanou do problémů poté, co se Lucianův syn a příslušník ztracené generace Leo kvůli banálnímu sporu dopustí aktu zastrašování v baru spravovaném klanem rivalů. Z drobné neshody vyklíčí konflikt, který má ve výsledku rozměry antické tragédie." Kmotr to s největší pravděpodobností nebude, ale milovníky mafiánského žánru zcela jistě potěší.
Černé duše
Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.