Brad Pitt chce, aby Světovou válku Z 2 režíroval David Fincher

Brad Pitt chce, aby Světovou válku Z 2 režíroval David Fincher
Recenze navíc byly jen lehce nadprůměrné, takže se očekával propadák. Hvězda Brada Pitta, který film navíc i produkoval, ale zafungovala. A to hodně - snímek vydělal ohromných 540 milionů dolarů, což z něj dělá nejen nejúspěšnější zombie film vůbec, ale i jeden z největších Pittových hitů.
Je tedy logické, že oblíbený herec usiluje o pokračování. Tentokrát by se ale rád vyhnul zbytečným komplikacím, takže už se tři roky hledá vhodný scénář i režisér. A nyní přišel Pitt s tím, že by rád na režii viděl Davida Finchera. Což Světovou válku Z 2 posouvá z kategorie "ok, možná se na to jednou někdy podívám" do sekce "sakra, tohle chci 100% vidět". Podle všeho už ti dva o filmu diskutovali, výsledek ale zatím znám není. Je bez debat, že šance tu je už proto, že Pitt s Finecherem již 3x točil (Sedm, Klub rváčů, Podivuhodný příběh Benjamina Buttona), takže se těm dvěma očividně dobře spolupracuje. Je ale otázkou, jestli bude mít Fincher o podobnou látku zájem.
Tak předně - Fincher netočí pro masy. Není to typický artový umělec, ale raději si prosadí vlastní vizi, než aby šel nutně na ruku studiu (a proto také častěji volí menší filmy před opravdu velkými projekty). Ostatně, není se co divit - jeho první režijní zkušeností byl Vetřelec 3 a studio s ním tehdy pěkně vydrbalo (hotový film mu vzalo a drasticky ho sestříhalo). Problémem může být také rating. Pitt nepochybně bude chtít, aby i pokračování Světové války Z mělo teen nálepku PG-13. A neumím si moc představit, jak by Fincher, milovník temnoty, něco takového akceptoval u film s hordou nemrtvých.
Ale třeba se slavný režisér nechá přemluvit (proč si jednou nedát vyložený blockbuster). Pokud ano, bude to pádný důvod, proč se na film začít těšit.