Krotitelky duchů po jednom kole končí, pokračování nebude

Krotitelky duchů po jednom kole končí, pokračování nebude
Solidní start v amerických kinech za 46 milionů dolarů byl přesto příslibem dobrého výsledku. Snímek má momentálně z tamních kin 117 milionů, což by při silné odezvě ve zbytku světa na pozici hitu stačilo. Jenže na to nedošlo. Film už otevřel prakticky na všech trzích (ještě ho čeká Španělsko a Japonsko), přičemž celosvětově utržil cca 180 milionů. A to je málo.
Noví Krotitelé duchů totiž stáli milionů 144 a další miliony spolkla propagace. Aby bylo studio v plusu, potřebovalo nějakých 300 milionů. Což se nepovede. Naopak dojde na ztráty, které by podle prvních odhadů měly znamenat pro studio 75 milionů mínus. To je slušný trest za pokus, který od počátku víceméně všichni odsuzovali. Studio očividně mělo fanouškům naslouchat.
V Sony proto oficiálně smetli pokračování ze stolu, značky se ale ještě vzdát nehodlají. Svůj druhý pokus povedou v animované podobě. Kreslení Krotitelé duchů by měli dorazit do kin v roce 2019, přičemž by jim měl cestu vydráždit animovaný seriál Ghostbusters: Ecto Force, který se do televizí podívá o rok dříve. Je to správná cesta? Těžko říct. Možná by ale vážně bylo lepší, kdyby producenti nechali tuhle značku spát. Originál má zkrátka příliš silné jméno.