Kde se fláká další Pátek třináctého?

Kde se fláká další Pátek třináctého?
Pátek třináctého | Paramount Network
Studio nakonec došlo k nečekanému rozhodnutí - dalšímu restartu. Napřed se mluvilo o tom, že scénář píše Aaron Guzikowski (vynikající Zmizení) a zaměří se v něm i na rodiče Jasona. Poté byli s projektem spojování dva režiséři. Napřed přišel ke slovu Alexandre Aja, autor žánrových pecek Noc s nabroušenou břitvou, Hory mají oči a Piraňa 3D. S Ajou na palubě by byla jistota, že bude snímek fungovat minimálně z režijního hlediska (i taková Ajova slabší chvilka v podobě Zcradel má několik fantastických momentů).
Bohužel to s Ajou nevyšlo, takže o jeho verzi si můžeme nechat leda zdát. Snímek poté přistál na stole Brecku Eisnerovi, což byla trochu divoká karta, protože mimo jiné natočil propadáky Sahara a Poslední lovec čarodějnic. Na kontě má ale tenhle nevyrovnaný filmař i hodně povedený hororový remake Podivní, který patřil k nejpříjemnějším žánrovým překvapením v roce 2010.
Nejlepší horory všech dob
Téma10. 12. 2011
Nejlepší horory všech dob
Je Eisner stále u projektu? Nevíme. Na filmu se začalo pracovat začátkem minulého roku, stopkou byl ale propad hororu Kruhy. Studio začalo váhat, jestli má zkoušet štěstí s návratem další značky a do toho se ozval Victor Miller, scenárista originálního filmu, že má na značku autorská práva.
Film se stále snaží přivést k životu producenti Andrew Form a Brad Fuller, problémy s právy ale vše zdržují. Fuller v nedávném rozhovoru uvedl, že jde o jednu z věcí, která je nejvíce mrzí (v tom smyslu, že se projekt nikam nehýbe) a "bolí to, protože se fanoušci se neustále ptají na pokračování". K tomu Form dodal, že než se situace zhroutila, měli pár týdnů do první klapky, kemp byl zamluvený a scénář, který Guzikowski napsal, byl prý neuvěřitelný.
Výsledek je tedy takový, že scénář je hotový, producenti stále mají chuť film natočit, ale napřed se musí vyřešit práva. A to je vždy běh na dlouhou trať.
Pátek třináctého 3
Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu