Tma nás znovu potrápí - Zhasni a zemřeš 2 na cestě

Tma nás znovu potrápí - Zhasni a zemřeš 2 na cestě
Snímek stál 4.9 milionů dolarů a otevřel za 21, přičemž do téhle chvíle nastřádal z celého světa 36 milionů. Slušný víkon na pár dnů. Není proto žádným překvapením, že si v New Line Cinema ihned objednali dvojku.
A naštěstí se ingredience úspěšného receptu nemění, takže se vrací všichni důležití tvůrci z prvního dílu - režisér David F. Sandberg, scenárista Eric Heisserer i hororový guru James Wan na pozici jednoho z producentů.
Základem série je krátký film, který Sandberg natočil v roce 2013 v rodném Švédsku. Tříminutový horor zaujal Hollywood a vznikla proto celovečerní verze (opět režírovaná Sandbergem) s následujícím dějem: Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není … a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení… jakmile se zhasnou světla.
Studio nestanovilo datum premiéry. Hororové série ale obvykle zbytečně neotálí, takže bychom se Zhasni a zemřeš 2 mohli dočkat už příští rok.