Trailer: Seriáloví Bídníci se představují, zdržela je aféra Harveyho Weinsteina

Trailer: Seriáloví Bídníci se představují, zdržela je aféra Harveyho Weinsteina
Bídníci (2018) | BBC
Seriál měl totiž vzniknout ve spolupráci se společností Weinstein Television a to přirozeně po skandálu okolo Harveyho Weinsteina muselo jít ze stolu.
„Neuvěřitelné adaptační schopnosti Andrewa Daviese představí Bídníky Victora Huga moderním divákům. Publikum stanice BBC One může očekávat stejnou kvalitu a rozsah seriálu od stejného tvůrčího týmu, který stojí za seriálem Vojna a mír,“ uvedla programová ředitelka BBC Charlotte Moore.
Scénáře se tedy ujal Davies (Deník Bridget Jonesové. Dům z karet), který k příběhu uvedl následující: "Většina z nás zná Bídníky v muzikálové podobě. Ta ale vypráví jen kousek z celého příběhu. Jsem rád, že mám příležitost vzdát hold Hugovi i jeho rozsáhlému dílu a zpracovat ho do šesti hodin.“
O hlavní role se podělili David Oyelowo (inspektor Javert, Dominic West (Jean Valjean), Lily Collins (Fantine), Adeel Akhtar (Thénardier), Olivia Colman (Thénardierový) a Ellie Bamber (Cosette). První díl bude mít na BBC premiéru 30. prosince letošního roku. Níže najdete první trailer.
Les Misérables